Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Звездаши чекамо вас на Маракани

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић позвао је навијаче, дан уочи утакмице са Напретком, да суботу од 19 сати у што већем броју дођу на стадион „Рајко Митић“.

– Испред свих играча и чланова стручног штаба позивам навијаче да у што већем броју дођу на Маракану баш из разлога што утакмица има хуманитарни карактер, да скупимо што већи износ и тако помогнемо нашим сународницима на Косову и Метохији. Улазимо у циљну равнину првенства, остало је још недељу дана и две тешке утакмице, најпре против Напретка. Чека нас неугодна екипа коју смо победили у Крушевцу и можда делује да смо лако добили утакмицу, али није баш тако било – рекао је Милојевић.

Црвено-бели ће у суботу одиграти последњу првенствену утакмицу у 2018. години пред Делијама, што је разлог више да трибине буду што испуњеније. Цене улазница за северну, источну и западну трибину су 100 динара.

– Не размишљамо о утакмици у уторак, већ само о Напретку, то нам је сада најбитнији меч. Нити смо ми толико доминантни у првенству, нити је лига слаба. Не бавимо се статистиком, као што сам више пута поновио, Суперлига нам је апсолутни приоритет и занима ме само прва наредна утакмица. Ривали су јако добри, а ми се фоксуриамо само на себе и драго ми је да играчи спроводе на утакмицама оно што вежбамо на тренинзима.

Тренер Звезде на рачун екипе из Крушевца није штедео речи хвале.

– Похвале клубу и екипи, Напредак је још једна стабилна суперлигашка екипа, са тренером Косановићем који има континуитет, увек играју добро и надахнуто, поготово у Београду. Правили су нам прошле сезоне проблеме и на свом и на нашем терену, па ће нам бити потребна пуна концентрација. Екипа је спакована јако добро у свим линијама, има квалитетне појединце, а јаки су и као колектив. Напредак зна да игра, место му је у врху српског фудбала и пажњу ћемо морати да обратимо на све противничке играче, а посебно на оне у самом нападу којима треба јако мало простора да направе проблем – нагласио је Милојевић.

Ни против Напретка, у оквиру 20. кола Суперлиге, неће моћи да рачуна на све адуте.

– Од почетка сезоне имамо велики број играча на располагању. Често сам напомињао да имам и оне који заслужују да играју а нема места за све. Сигурно да су повреде саставни део сезоне и најмање што желим је да нам се догоде, али смо доста кубурлили са тим проблемом после Ливерпула. Посебно сам задовољан што се сви полако враћају у такмичарски погон. Да ли има засићености? Има сигурно, али професионалци смо сви и то игноришемо, морамо да будемо концентрисани и спремни да завршимо полусезону како треба. Борјан се осећа одлично, видећемо још каква је тачно ситуација пред меч. Вујадин Савић је почео да подиже ритам тренинга, мали проблем има и Славољуб Срнић, остали су у тренажном процесу, али видећемо на ком нивоу физичке спреме.

Представнике медија је занимало и да ли је Милојевић темпирао форму баш за завршницу полусезоне, јер је утисак да је Звезда у успону.

– Да, баш сам „темпирао“ тако… То је јако тешко извести. Било је јако добро за игру у Суботици и идеални услови. Можда су неке нешто слабије партије дошле услед великог броја ротација играча, па је тешко имати континуитет игара, али свако ко заигра пружа максимум и то је оно што тражим од њих. Могу некад да одиграју слабије, некад добро, некад одлично, али увек морају да се боре и дају све од себе. Не можемо да бирамо ривале и распоред. Ушли смо после последње репрезентативне паузе у серију од осам утакмица до краја полусезоне и за ривале имамо екипе које су или у горњем делу табеле, или су јако добре. Остало је најслађе за крај, циљна равнина и три меча, долази и до благог опуштања, али мислим да су моји играчи свесни свега и да ћемо то избећи – завршио је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

Estrella Roja дец 7, 2018 at 20:32

Taman za drugo poluvreme. 🙂

Reply

Leave a Comment