Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Звездине шампионске амбиције

Џудисти Црвене звезде и ове године учествују у елитном клупском такмичењу – Лиги шампиона.

Од 7. до 9. децембра у друштву најбољих, биће и српски трофејни клуб из Љутице Богдана. Екипа у саставу Миша Морохојев, Страхиња Бунчић, Уали Курхев, Филип Живојиновић, Стефан Мајдов, Немања Мајдов, Дмитри Герасименко, Ивајло Иванов и каитен Бојан Дошен у првом колу одмериће снаге са екипом Еделвајз из Грозног.

Као што је свима познато лествица коју постављају џудисти Црвене звезде је увек високо. Лига шампиона је такмичење за свако поштовање јер ни један клуб не долази као и уосталом ни ми без шампионских амбиција. Минуле године смо били у борби за медаљу. Из Анкаре смо се вратили са пласманом на пето место што је такође резултат за респект – рекао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Историја клупских надметања почиње 2014. када су Лига шампиона и Лига Европе били одржавани истога дана, али у две различите државе. Србија, али и Џудо клуб Црвена звезда, уписали су се у спортску историју освајањем бронзаног одличја 2014. у Хопдорфу у Холандији као и вицешампионског звања Лиге Европе 2016. у Београду.

Као председник Клуба пресрећан сам јер имамо континуитет врхунских резултата. Није тешко бити председник неког клуба кад имате овакве тренере и спортисте. Учешће у Лиги шампиона схватамо изузетно озбиљно и спремни смо за све што нас чека. Такмичари су свесни да ће као и сваке године уназад конкуренција бити паклена. Ипак, сваки пут када смо остварили врхунски резултат морали смо да победимо најбоље. Уверени смо да ће и овога пута бити тако.

Председник УО Џудо клуба Црвена звезда уз прву екипу није изоставио да и овога пута истакне и подмладак из Љутице Богдана.

Ова књига, ова прича није затворена, Црвена звезда ће тек правити резултате, јер имамо велику базу, подмладак који вежба код нас. Позивам сву децу, дечаке и девојчице да дођу и тренирају јер мислим да је џудо прави спорт. Када је у питању Лига шампиона уверен сам да ће и овога пута Црвена звезда још једном исписати историју џудоа – закључио је Стојан Вујко.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment