Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Најефикаснији петлићи Београда

Петлићи Црвене звезде крај полусезоне дочекали су нескривајући задовољство оствареним, а осим што је, попут осталих црвено-белих селекција и ова у конкуренцији за трофеј, генерација дечака рођена 2006. године може се похвалити и врло добрим учинком на турнирима у Србији и региону.

Актуелна сезона представља припрему за наредну у којој ће дечаци први пут играти фудбал са 11 играча. Резултатски смо могли и боље, али што се тиче игре и развоја презадовољни смо. Играчи се индивидуално развијају у правом смеру, а резултати ће доћи као плод тога, верујем већ у наредној полусезони – истакао је Никола Ђуровић, тренер Звездиних петлића.

Дванаестогодишњаци који стасавају иза југа Маракане у 15 кола остварили су 11 победа и по два ремија и пораза, па су на зимску паузу отишли са 35 бодова и на четвртој позицији. Занимљиво је да су црвено-бели бисери са 81 постигнутим поготком најефикаснији тим првенства.

Од играча се захтева првенствено ефикасна и нападачка игра, па радује више од пет голова по утакмици у просеку. Издвојио бих Луку Ђорђевића, стрелца 23 поготка на осам утакмица. Поред њега ту су репрезентативци, играчи који су носиоци ове генерације, капитен Алек Рамадани, Петар Краљевић, Алекса Церовић, Давид Ђурић, Андреј Младеновић, Андреј Поповић и Матеја Марковић.

Успеси нису изостали ни на бројним турнирима, а стручни штаб који осим Ђуровића чине његов помоћник Ивица Пејић и тренер голмана Славен Проговечки већ има јасан план за наредну годину.

Освојили смо шест од осам турнира на којима смо учествовали, од тога три интернационална. Следи још две недеље рада, а онда око 20 дана паузе. У међувремену ћемо довести појачања, заоштрити конкуренцију и кроз припреме у Словенији почети да се спремамо за пролеће. Настављамо са грађењем игре, стварањем играча и отклањањем недостатака – истакао је Ђуровић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment