Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

ПЖЛС 11. коло: Црвена звезда – Радивој Кораћ

У четвртак 6. децембра на програму је премијерни сусрет 11. кола Прве женске лиге Србије за кошаркашице. У хали у Железнику на програму је велики дерби екитног српског кошаркашког такмичења, а састају се две првопласиране екипе на табели и две екипе које су у последњих пет година понеле све наслове шампиона Србије.

Екипе Црвене звезде и Радивој Кораћа завршавају први део шампионата међусобним сусретом након којег ће победник готово извесно бити првопласирани пред плеј-оф. Као што се добро зна црвено-беле девојке и даље не знају за неуспех у сезони 2018/19 како у домаћем шампионату, тако и у регионалној АБА лиги, док гошће на мегдан нашим играчицама долазе са једним поразом. Оне су изненђујуће поражене у Новом Саду у оквиру 4. кола од екипе 021 резултатом 76:72.

Чак три пута у претходних пет сезона дуели две екипе су директно одлучивали о шампиону Србије. У два од три финала Радивој Кораћ је био бољи, док су црвено-беле успеле у сезони 2016/17 да славе у финалној серији.

Претходне сезоне одиграна су четири међусобна дуела. Наше кошаркашице су славиле у свим дуелима. У лигашком делу Звезда је славила резултатима 89:61 и 72:56, док је у полуфиналној серији плеј-офа било 75:45 и 64:55 за наше играчице.

Оно што је сигурно, сви љубитељи женске кошарке могу очекивати прави спектакл којег не треба пропустити, а ми се надамо да ће прошлосезонска серија бити настављена.

– Прва женска лига Србије, 11. коло:
ККЖ Црвена звезда : ЖКК Радивој Кораћ
Дворана: У Железнику
Датум: Четвртак, 6. децембар
Почетак 19:30 часова

(фото: ККЖ Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment