Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Драгана Ивковић: „Циљ су првенство и куп Србије и што бољи пласман у Дунав лиги“

Након што су наше црвено-беле даме савладале новосадску Војводину 9:8 и тако се пласирале у финале Купа Србије где ће одмерити снаге са Палилулом, питали смо директора и тренера женског ватерполо клуба Црвена звезда, Драгану Ивковић, да нам да свој коментар о резултатима у досадашњем току сезоне, као и очекивања од остатка сезоне и такмичења у домаћем првенству као и Регионалним, Дунав и Триглав, Лигама.

– “Што се Купа Србије тиче, имали смо добар старт и сада дефинитивно постоји пад у ритму игре које је у великој мери повезан са периодизацијом тренинга. Форму играчица, с обзиром на густ распоред у овој сезони, темпираму за првенство Србије и завршницу Регионалних лига, Дунав и Триглав.
Ове сезоне сениорски тим Звезде наступа у нешто млађем саставу. Такмичења која играмо су Куп Србије, чији смо лигашки део одиграли и играмо финале против Палилуле, 15. децембра. Као прва након лигашког дела, Палилула је домаћин финалне утакмице, тако да ће се финале играти на базену Ташмајдан у суботу 15.12.2018.
Дунав регионална лига коју играмо стартује од 20. до 22. децембра у Сентешу. То је био искорак напред за све клубове из Србије. У тој лиги, поред Звезде, учествују два клуба из Србије – Палилула и Војводина. Ту су још два клуба из Мађарске, Сентеш и Сегедин, и клуб из Румуније, Рапид.
Ова лига је врло значајна и захтевна за све наше играчице. На њој се игра 5 утакмица везано, што значи да је кондициони моменат јако битан, пре свега што верујем да ће у питању бити јаке утакмице.
Циљ Зведе у овој сезони је свакако одбрана титуле у Купу и првенству Србије, као и што бољи пласман у Регионалној Дунав лиги.”

Напоменимо да је Звезда прошле сезоне поред освојеног првенства и Купа Србије играла и финале регионалне Триглав лиге у којој је била поражена од екипе Младости.

Нашим ватерполисткињама желимо пуно среће и успеха у наставку сезоне са жељом да нас обрадују са што више трофеја.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment