Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 19. коло: Спартак ЖК – Црвена звезда

Среда 5. децембар биће радна за фудбалере Црвене звезде. У оквиру 19. кола Супер лиге Србије црвено-бели гостују у Суботици екипи Спартак Ждрепчеве крви.

По први пут у актуелном шампионату суботички „голубови“ одиграће меч на свом стадиону, пошто су због реновирања од старта сезоне као домаћини играли у Кули. Спартак је одлично започео сезону у квалификацијама за Лигу Европе елиминисавши Спарту из Прага, али су у домаћем шампионату били непрепознатљиви. Као последица лоших резултата уследила је позиција на самом дну суперлигашке табеле. Ипак, у последње време плаво-бели су успели да дођу до бољих резултата, па су непоражени на пет последњих мечева. Током тих мечева савладали су ОФК Бачку (3:0), а ремизирали су са Земуном (2:2), Радом (1:1), Мачвом (0:0) и новосадским Пролетером (2:2). Најефикаснији играч екипе је Стефан Денковић са три постигнута поготка, док су се по два пута у листу стрелаца уписивали Стефан Милошевић, Милан Марчић и Немања Обрадовић.

Црвено и плаво-бели су током јесење сезоне већ одиграли један сусрет. На стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 4. кола, 12. августа наши фудбалери су славили са убедљивих 3:0, а голове су постигли Милан Павков два и Срђан Бабић. На том мечу тренер Владан Милојевић је извео следећи састав: З. Поповић, М. Гобељић, Р. Сумаила (М. Дегенек), С. Бабић, С. Хајдин, Д. Јованчић (Б. Јовичић), Д. Мелег, Н. Милијаш (В. Симић), С. Срнић, М. Јевтовић, М. Павков.

Црвена звезда и Спартак су до сада у историји одиграли 30 првенствених мечева у Суботици. Наши фудбалери су славили 17 пута, девет мечева је завршено без победника, а Спартак је као победник излазио четири пута. Гол коефицијент и у Суботици је убедљиво на нашој страни и износи 45:25.

У непрегледном низу сусрета наших фудбалера ове јесени, дуел у Суботици ће бити 34 од старта сезоне 11. јула, тешко је утврдити којим играчима ће тренер Милојевић указату поверење. Са једне стране отежавајућа околност је чињеница да велики број играча тек излази из повреда, а са друге добро је познато да су се у Суботици увек тешко освајали бодови, па сходно томе очекује се да ће на терен истрчати тренутно најбољи састав који Милојевић може да одреди. Милан Борјан је сигуран на голу. Последњу линију тима и поред опоравка Филипа Стојковића требали би да сачињавају Гобељић, Дегенек, Бабић и Родић, квартет који се већ усталио у тиму на последњих пар мечева. Три на средини терена могли би да сачињавају опорављени Бранко Јовичић, капитен Ненад Крстичић и све бољи Душан Јованчић, мада не би било изненађење да шансу добију Горан Чаушић или Лоренцо Ебисилио. На крилним позицијама места би требали да заузму Ел Фарду Бен десно и Марко Марин лево, док би се као најистуренији играч готово сигурно требао наћи Милан Павков, а опорављени Ричмонд Боаћи ће извесно и у предстојећем мечу минуте тражуту са клупе.

Свакако нас на Градском стадиону у Суботици очекује занимљив сусрет, а надамо се да ће терен стадиона коначно бити прилагођен за фудбалску игру и да је после више деценија „суботичка каљуга“ отишла у историју.

– Супер лига Србије, 19. коло:
Спартак Ждрепчева крв : Црвена звезда
Стадион: Градски стадион у Суботици
Судија: Данило Грујић
Датум: Среда, 5. децембар
Почетак: 16 часова

Повезане вести

1 comment

Goran137 дец 5, 2018 at 16:31

Bena nece pa nece u 12tom minutu pogodi covek stativu,u 25tom minutu precku valjda ce treca biti sreca 🙂

Reply

Leave a Comment