Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 18. коло: Црвена звезда – Вождовац

Прошло је нешто више од месец дана од како је наш клуб одиграо последњу првнствену утакмицу на стадиону „Рајко Митић“. Био је то меч 14. кола Супер лиге Србије у којем су црвено-бели угостили екипу ОФК Бачке и славили резултатом 3:1. Након тог сусрета који је одигран 31. октобра уследила су три везана гостовања и дошло је време да наши фудбалери поново истрче пред своје навијаче.

У оквиру 18. кола СЛС-а на наш највећи стадион долази екипа Вождовца. Вождовчани се налазе у доњем делу табеле и имају мале шансе да се докопају плеј-офа. У првом делу шампионата, пре готово четири месеца две екипе су одиграле меч на популарном крову ТЦ „Стадион“, а наши момци су головима Вељка Симића и Николе Стојиљковића славили резултатом 2:1. У том сусрету тренер Милојевић је поверење указао следећим играчима: З. Поповић, М. Гобељић, Р. Сумаила, М. Дегенек, С. Хајдин, Б. Јовичић, Д. Јованчић, В. Симић, С. Срнић (Н. Милијаш), Н. Милић (М. Јевтовић), Н. Стојиљковић (Д. Јовељић).

Пред престојећи сусрет тешко је утврдити који ће састав извести тренер Милојевић с`обзиром на недавни тежак меч у Напуљу, али и проблеме са повредама које имају неколицина играча. На голу ће вероватно своје место заузети стандардни Милан Борјан. За очекивати је да се последња линија неће мењати у односу на састав из Напуља и њу би чинили Гобељић, Дегенек, Бабић и Родић. У везном реду би своје место могли да заузму опорављени Бранко Јовичић и Душан Јованчић, док би задужен за креацију могао бити Лоренцо Ебисилио. Највише промена требало би да буде у офанзивном делу. Ел Фарду Бен и Марко Марин имали су велику потрошњу у мечу Лиге шампиона, па би њихова места могли да попуне Славољуб Срнић и Вељко Симић, док би у шпицу напада требао да се нађе Милан Павков, мада се коначно очекује и повратак Ричмонда Боаћија.

Црвена звезда и Вождовац су у досадашњој историји одиграли 18 мечева и сви су одиграни у оквиру националног шампионата. Црвено-бели су славили 14 пута, један меч је окончан без победника, а три сусрета су завршена победом „Змајева“. На стадиону „Рајко Митић“ од осам дуела Звезда је седам решила у своју корист уз један реми. Укупан гол кеофицијент је убедљиво на страни Црвене звезда – 38:15.

– Супер лига Србије, 18. коло:
Црвена звезда : Вождовац
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Недеља, 2. децембар
Почетак: 18 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић, Б. Јовичић, Д. Јованчић, Л. Ебисилио, С. Срнић, В. Симић, М. Павков (Р. Боаћи)

Повезане вести

Leave a Comment