Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звездина одбрана – Бићемо све бољи

Утисци после утакмице са Наполијем у оквиру групе Ц Лиге шампиона се сабирају. Звездин чувар мреже Милан Борјан, као и штопер Милош Дегенек осврнули су се на ток меча на стадиону „Сан Паоло“.

Примили смо рано гол, да нисмо, мислим да би утакмица била другачија. Они су играли на свом терену и била им је потребна победа како би се примакли проласку даље, па су почели меч у јаком темпу. Могли смо да изједначимо после првог поготка… Ипак, поносан сам на саиграче и стил игре, много нам је значила и подршка навијача. Било је и лепо на терену, али смо нажалост изгубили – рекао је Дегенек.

Прво полувреме смо одиграли мало слабије, док смо у другом делу игре изашли и надигравали се са противником. Наше грешке су нас коштале, али научићемо из њих и идемо даље. Општи утисак је да смо играли добро, треба само да наставимо на исти начин и да пробамо следеће године, са значајним искуством које смо стекли сада, да да направимо бољи резултат у Лиги шампиона – рекао је Борјан.

И тренер Владан Милојевић је рекао да је издање његових пулена било боље у другом полувремену и да је модел за играње на гостовањима у елитном такмичењу.

Није било посебног разговора на полувремену, знали смо шта треба да урадимо и да изађемо да играмо фудбал. Шеф Милојевић је рекао шта је било потребно. Нити могу, нити желим да кривим било кога. Утакмица је била таква, имали смо неколико прилика да их више угрозимо, недостаје нам и искуства, али биће то све добро. Знамо да су њихови играчи хитри, брзи… Да смо били комплетни, не знам да ли бисмо лакше дошли до бољег резултата, сви смо ми екипа и сви смо једнаки – рекао је Звездин штопер, са којим се усагласио и Борјан:

Доста стандардних играча нам је фалило због повреда, али ми смо тим. Изашли смо на терен и дали смо све од себе. Честитам момцима на борбености. Треба да дигнемо главу и да се окренемо нашем првенству, да узмемо дуплу круну и да наредне године поново изборимо пласман у Лигу шампиона – рекао је Звездин чувар мреже.

Фудбалере Звезде у последњем колу очекује дуел са Пари Сен Жерменом, 11. децембра на Маракани.

Увек има мотива и на свакој утакмици идемо по победу. Сваки меч је тежак, па тако и тај са ПСЖ-ом, они ће играти за пролаз даље, а ми да будемо трећи у групи. Мотив је да победимо на нашем терену – истакао је Дегенек.

Свака утакмица у Лиги шампиона је тешка. Ми смо неискусна екипа и ово нам добро дође као важна лекција за будућност. Нико није очекивао да ћемо да узмемо 4 бода у групи. Још увек смо теоретски у игри за Лигу Европе на пролеће, има шансе. Играћемо против јаког противника, даћемо све од себе да пробамо пред нашим навијачима да победимо. У сваку утакмицу улазимо са жељом да освојимо три бода – истакао је Борјан,који је искористио прилику да се захвали Делијама чија подршка ни на трибинама европских стадиона никада не недостаје:

Хвала нашим дивним навијачима што су дошли у огромном броју и подржали нас, заиста су невероватни. Такође, честитам Јовељићу на дебију у сениорској Лиги шампиона, много ми је драго због њега – поручио је Звездин чувар мреже.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment