Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Куп Србије: Одбојкашице овериле пласман у полуфинале

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су победу и у реванш мечу четвртфинала 53. Купа Србије. Након тријумфа у Обреновцу, црвено-беле девојке су и на домаћем паркету савладале екипу ТЕНТ-а.

ЖОК Црвена звезда : ТЕНТ Обреновац 3:2 (25:20, 15:25, 20:25, 25:21, 15:8)

На самом старту меча црвено-беле су стигле до предности, коју су успешно контролисале. На сервис Миле Ђорђевић изабранице Александра Владисављева стижу до 7:2, што је приморало тренера ТЕНТ-а на тајм-аут у раној фази меча. Без промена у наставку, Звезда стиже до 12:8 пред први технички предах, а затим и до 21:12, у серији од четири везана поена. ТЕНТ је успео да веже две серије поена, али не и да угрози Звездину предност. Црвена звезда је стигла до осам сет лопти, ТЕНТ отежао пут до првог сета, али Божица Марковић је донела 25:20 и 1:0.

Други сет је у потпуности припао екипи ТЕНТ-а. Обреновчанке су од старта створиле предност коју Звездине одбојкашице нису успеле да стигну, већ су ушле у контраритам и својим грешкама допринеле да на технички тајм-аут гошће оду са вођством 7:12. Серија гошћи се наставила и у наставку, а Звезда је успела да са три поена заредом дође до 14:17, када је тренер Гршић затражио нови предах. Након тајм-аута ТЕНТ је везао осам од девет поена и стигао до 9 сет лопти, искористила је Лазић прву за изједначење 1:1 – 15:25.

Добро су отвориле трећи сет црвено-беле даме, деловало је обећавајуће. Звезда је имала 5:2, Ћеранић вукла своју екипу, није давала Звезди да репризира улогу из првог сета, али захваљујући Милици Милуновић финалиста Купа Србије из прошле сезоне је до првог обавезног одмора дошао до 12:7. Милена Ћеранић је успела да тргне своје саиграчице, уз помоћ Јелене Лазић, које на сервис Сашке Ђуровић стижу до изједначења (14:14), а затим гледамо велику борбу и резултатску клацкалицу до 20:20. У том периоду играчицама Звезде је опала концентрација, четири грешке за четири сет лопте ТЕНТ-а, Сашка Ђуровић користи прву за преокрет, 1:2 – 20:25.

Серија грешака је настављена и на почетку четвртог сета, ТЕНТ има 0:3, затим и 3:6, а онда на сцену ступа Милица Милуновић. Звезда осваја наредних седам поена и на половини сета води 14:10. Међутим, турбуленције у игри се настављају, својим грешкама црвено-беле омогућавају противнику да се резултатски врати у меч, па је ТЕНТ стигао до само једног поена заостатка (16:15), а затим и до изједначења – 19:19. Овог пута Звезда у завршници сигурнија, преко Божице Марковић стиже до три поена предности, Лазић смањује на 22:21, а Анастасија Секулић доноси 23:21. Три сет лопте Звезди је обезбедила Мила Ђорђевић након успешног блока, а полуфинале грешком најискуснија, Слађана Ерић, 2:2 – 25:21.

У петом сету Александар Владисављев је пружио прилику Сари Вучићевић, Ани Јакшић, Тари Таубнер и Јелени Делић, а играчице ТЕНТ-а су након губитка четвртог сета и пораза у четвртфиналној серији пале на психолошком плану, па је уследио низ грешака. Звезда је стигла до 3:0, затим и до 8:5 пред промену страна, а онда и фуриозно завршила утакмицу серијом од пет поена за 15:8 и 3:2! На тај начин црвено-беле су и трећи пут савладале ТЕНТ у року од месец дана.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Милка Стијепић са 21 освојеним поеном. Одличну партију пружила је и Милица Милуновић са 15 поена, а Анастасија Секулић је додала 11 поена.

Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 70. Судије: Александар Петровић и Станислава Симић. Трајање меча: 105 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 1, Секулић 11, Чанак 9, Стијепић 21, Т. Марковић (либеро), Б. Марковић 9, Јакшић 1, Милуновић 15, Ђорђевић 4, Вучићевић 2, Делић 1, Степановић (либеро). Није играла: Видојевић. Тренер: Александар Владисављев.

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment