Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Милојевић – Верујемо у оно што радимо

Црвену звезду у среду од 21 часа очекује гостовање Наполију у оквиру 5. кола Лиге шампиона, а тренер Владан Милојевић опширно је говорио уочи још једног великог изазова.

– Сматрам да је господин Карло Анћелоти један од најбољих, ако не и најбољи тренер у Европи, тако да смо ми потпуни аутсајдери. Када смо се квлаификовали у групну фазу знали смо да ће бити претешко, јер играмо са најбољим тимовима из својих шампионата. Ливерпул је главни фаворит за освајање Премијер лиге са Манчестер ситијем, ПСЖ је доминантан у Франвуској, Наполи други у Серији А – рекао је Милојевић.

Стратег шампиона Србије осврнуо се још једном на страшну конкуренцију у групи Ц и истакао колико за његове играче значе дуели у елитном такмичењу.

– Црвена звезда има једног или два играча који су до сада играли Лигу шампиона. Ово је врхунски ниво такмичења и свака грешка се плаћа. Ривали имају огромно искуство и противнички тимови су прављени да освоје Лигу шампиона. Две екипе које прођу даље биће сигурно главни кандидати за освајање трофеја. Не оптерећујемо се тиме шта је било на прошлим гостовањима, из утакмицу у утакмицу смо све бољи и надам се да ће нам и овај дуел бити ветар у леђа и да ће Звезда и у будућности бити учесник великих такмичења.

Наш тренер је имао бројних проблема са повредама играча протеклих дана и не може да рачуна на све адуте.

– Имамо кадровских проблема са играчима после утакмице са Ливерпулом и неколико њих је било повређено одређен временски период. МИлан Павков је са нама као и Душан Јованчић, па ћемо пред утакмицу, и после данашњег треннинга, донети одлуку да ли ће заиграти. Нека остане мало изненађење, да сакријемо нешто. Имамо спреман план и не бих баш све да откривам. Повређени играчи нису са нама, волео бих да имам све на окупу, они који су допутовали ће дати све од себе. Фудбал није индивидуални спорт и наша екипа не зависи од било ког појединца. Волим да су ми играчи здрави, али кога нема, без њега се може и мора. Ми смо фасцинантни аутсајдери, како је господин Карло Анћелоти рекао на жребу, и могуће да су нас мало гледали другачије очима. Долазимо из Србије, једне мале, поносне земље и дуго Звезда није била на оваквом нивоу.

Није штедео Милојевић речи хвале на рачун Наполија.

– На оваквом нивоу нема посебног изненађења. Наполи има одређен начин игре, то су све квалитетни фудбалери, то је екипа која циља и Скудето и Лигу шампиона. Свако гледа своју екипу, не превише противничку, зато ћемо више гледати како ћемо се ми понашати на терену. Ситуација је таква да играмо против фантастичног ривала, одличног у свим линијама. Велика је част имати Наполи за противника – нагласио је Милојевић, али и нагласио величину клуба на чијој клупи седи.

– Ово је утакмица на којој ћемо први пут у гостима у Лиги шампиона имати помоћ наших навијача, што је јако битна ствар. Не гледамо да ли имамо или не шансе за пролазак даље, треба само да покажемо у најбољем светлу. Црвена звезда је огроман клуб, по мени и највећи на Балкану, да ме неко не схвати погрешно. Сама чињеница да смо у Лиги шампиона даје нам ветар у леђа да вратимо Звезду тамо где јој је и место. Велики буџети играју велику, врло битну улогу, а ми желимо да будемо у друштву најбољих, јер по историји, традицији, навијачима и свему осталом Звезда припада европском крему. Спортисти смо, снове не може нико да нам узме и јако је битно да верујете у нешто што радите, то једино тражим од мојих играча – да верују у оно што раде.

Још једном је тренер црвено-белих истакао да свакога поштују, али да не знају за страх.

– Немамо чега да се плашимо, јер да страхујем, не бих био на овом месту. Ово је много лепа година за Црвену звезду, а давне 1991, неких 260 километара одавде у Барију, Звезда је постала европски првак и то ће увек бити у сећањима свих генерација. Нико се никада није плашио у нашем клубу и неће. Карло Анћелоти је оставио и оставља печат, и ми млађи доста учимо од њега, велика ми је част да играм против њега. Свакога поштујемо, али ни од кога не страхујемо. 

Повезане вести

Leave a Comment