Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Симић: „Мирно, концентрисано, са много трчања“

Офанзивац Црвене звезде Вељко Симић сматра да их у Напуљу, у 5. колу Лиге шампиона, чека утакмица другачија него на старту елитног такмичења.

Више пута смо рекли, не желимо да дајемо нека велика обећања. Свакако да смо сада на крилима победе против Ливерпула конкретнији, може се рећи и опаснији, и идемо са већом дозом самопоуздања у Напуљ. Играћемо против екипе која може не само да запрети, већ и да победи било кога у Европи. Покушаћемо да дамо максимум и да изборимо што позитивнији резултат – рекао је Симић.

За разлику од претходна два гостовања, црвено-бели ће подно Везува имати подршку навијача.

Њихова подршка ће нам много значити. Сви знамо да смо између 20 и 30 одсто боља екипа када нас они бодре и када имамо њихов ветар у леђа.

Звезда је на премијери ремизирала са Наполијем 0:0 на стадиону „Рајко Митић“ и освојила историјски бод.

Искрено, очекујем мало другачију утакмицу у односу на ону на Маракани. И они су се мало више искристалисали као екипа, упознали су се боље са новим тренером Анћелотијем и прошли су период адаптације. Са друге стране, ми имамо више искуства него на почетку, нисмо одиграли мали број утакмица, много нам значи играње у Лиги шампиона, што се посебно видело у последњем дуелу са Ливерпулом. Очекујем и да ми будемо мало конкуретнији него у Београду.

Симић је истакао да ће се борити до последњег атома снаге у Напуљу како би и у 5. колу Лиге шампиона пробали да направе подвиг, и додатно је анализирао противника.

Звезда је победом над Ливерпулом показала да може да се носи са најјачим екипама, али не желим ништа да обећавам. Даћемо максимум, пробаћемо барем да поновимо издање из Београда против Наполија иако ће од њих више зависити. Највећа снага им је вероватно посед лопте, умеју доста да изморе противника додавањима и дугим акцијама, и онда нађу рупу у одбрани. То захтева велику концентрацију и огромну дозу трчања, а на то смо све спремни.

Осврнуо се брзоноги дриблер и на констатацију да су против Ливерпула контролисали средину терена највећим делом меча.

Ако смо могли против вицешампиона Европе, онда можемо и против Наполија. Потребно је да пробамо да поновимо такву партију, да имамо ту дозу самопоуздања и мирноће на средини терена, то је јако добро функционисало у Београду, надам се да ће моћи и у Италији – закључио је Симић и што се тиче прича о европском пролећу само додао:

Зашто да не, спортски је надати се.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC нов 27, 2018 at 12:39

SAMO HRABRO MOMCI ONI NISU NISTA POSEBNO PLASIME NASA ODBRANA,VERUJEMO U VAS VI STE ZA ZVEZDU VEC PUNO URADILI AKO BOG DA,DA ZADNJA UTAKMICA SA PSZ ODLUCUJE O PROLAZU DALJE,SMEM DA POTPISEM DA NAS NECU POBEDITI SAMO DA BUDEMO KOMPLETNI SRECNO BRACO SUTRA

Reply

Leave a Comment