Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОстало

Звезда боља од Триглава

Црвена звезда – Триглав 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

У леденој хали Пионир хокејаши Црвене звезде дочекали су екипу Триглава. У првом од два предвиђена сусрета наши хокејаши су славили са 3:1.

Ову утакмицу Звезда је почела без Николе Керезовића, али се на леду нашао новопридошли руски нападач Виталиј Дзиов.

Прва трећина је била доста изједначена, видела се намера гостију да желе реванш за двоструки пораз који су доживели у Крању. Ипак Звезда прва долази у вођство од 1:0 у 11. минути сусрета преко расположеног капитена Марка Бркушанина, а асистирао му је Вјачесла Чегринтсев. Екипа Триглава се није предавала и гости су успели да изједначе на 1:1 преко Михаела Поточника у 15. минути. И поред прилика на обе стране, резултат се није мењао до краја ове трећине.

Звезда почиње другу трећину сјајном приликом, али пречка спашава гол Триглава. Наставили су црвено-бели оклопници са нападима, пропустили су пенал и четири стопостотне прилике да пак сместе у мрежу гостију, али се резултат није мењао. Триглав дословно у тим тренуцима није могао да приђе Звездином голу сем у тренутку када су у 36. минути имали играча више.

Али чим је Звезда била комплетна, у 38. минути стиже заслужено вођство. Андреј Цвик постиже погодак за 2:1 за Звезду, а асистирали су му Андрија Шпањевић и Роберт Сабадош. Заслужили су наши оклопници и веће вођство, али пре свега деконцентрација у нападу спречила их је да након другог периода оду на одмор са већом разликом.

У последњој трећини виђена је Звездина надмоћ али пак није хтео у мрежу гостију чак ни када су црвено-бели имали и два играча више на леду. На 4 минуте пред крај Триглав је имао прилику да казни Звездине промашаје, али је голман Арсеније Ранковић био на висини задатка. Триглав је покушао да изврши притисак и дође до изједначења, али у том тренутку Пак краде Марко Бркушанин који асистира Вјачеславу Чегринтсеву за коначних 3:1.

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин 1 (1 асис.), Чегринтсев 1 (1 асис.), Даниел, Дзиов, Гаидаш, Јанковић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош (1 асис.), Шпањевић (1 асис.), Вукићевић, Цвик 1. Тренер: Јовица Рус

Сутра, недеља 25. новембар, Звезда и Триглав играју још један меч, а почетак истог је у 16 часова и 15 минута.

Извор: (czbgtv. com)

Повезане вести

Leave a Comment