Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Гол разлика 73:0

Таленти Црвене звезде током јесени су остварили бројне успехе, како у дресу нашег клуба, тако и представљајући црвено-белу филијалу Графичар, која је у две конкуренције надомак изласка на националну позорницу.

Посебну пажњу претходних месеци скренули су млађи кадети, Звездини бисери рођени 2003. године, који се такмиче у Кадетској лиги Београда бранећи грб Графичара.

У конкуренцији са годину дана старијим ривалима ученици Марка Неђића уписали су 12 победа уз гол разлику 73:0, у исто толико утакмица уз мирну мрежу свих 1080 минута. Тиме су остварили јединствен подвиг.

– Циљ пред почетак сезоне био је да се играчи кроз такмичење са годину дана старијим противницима додатно развијају и да изборе место у нашем Б тиму у Кадетској лиги Србије. Ушли смо у нови изазов са жељом да се покажемо у најбољем светлу, али морам признати да су актуелни резултати изнад свих очекивања. Остварили смо импресиван учинак уз доминантну игру – истакао је Неђић.

Најмлађи први тренер једне генерације иза југа Маракане поглед је усмерио ка предстојећем викенду кад ће његова генерација одмерити снаге са Студентским градом и тако ставити тачку на успешну полусезону.

– Преостало је једно коло да заокружимо невероватан резултат и одиграмо целу полусезону без примљеног поготка. Дечаци су показали невероватан потенцијал и на идеалан начин се одужили клубу за указано поверење. Управа је показала слух и поверење у моју процену и процену стручног штаба потписивањем једног професионалног и 13 стипендијских уговора. Они су додатни подстрек за момке, а надам се да ће ускоро уговоре добити и преостали играчи.

Звездини петнаестогодишњи бисери ће на пролеће наставити борбу за градски трон са жељом да после титуле пионирског првака Србије освоје и друго такмичење заредом, а у конкуренцији за трофеје су и друге генерације наших талената у редовима Графичара.

Омладинци су другопласирани после 15 кола уз само три бода заостатка у односу на Земун и такође су у конкуренцији за пласман на националну позорницу.

Пионири Графичара зиму дочекују као првопласирани у Трећој лиги пионира са 21 освојеним бодом у осам утакмица, док су петлићи другопласирани у Лиги петлића група Б са 22 бода у девет кола.

Повезане вести

Leave a Comment