Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошарка

Звезда поражена у Андори

АНДОРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 91:80 (25:20, 21:27, 25:15, 20:18)

У оквиру осмог кола Еврокупа Црвена звезда је гостовала у Андори.

Милан Томић је меч почео већ стандардном петорком Регланд, Берон, Лазић, Фаје, Цирбес. Већ у првом нападу поени Цирбеса за почетно вођство Звезде. Витингтон прави проблеме Цирбесу из пик енд попа и два пута остаје сам на шуту уз половичан учинак. После пет минута игре резултат је 15:14 за Звезду која има проблема са брањењем шута за три. Андора има већ погођених четири тројки из осам шутева. Углавном из релативно отворених позиција. Старе бољке у виду грађења у свом рекету и непотребно изгубљених лопти поново излазе на површину тако да после десет минута на семафору стоји резултат 25:20 за Андору.

Почетком друге четвртине судије крећу да свирају све и свашта на обе стране терена што уноси конфузију међу играче и утиче на игру обе екипе. Игра се практично кош за кош и разлика се креће у распону од 2 до 5 поена у корист Андоре. Четири минута пре краја друге четвртине нови проблем за црвено – беле јер Регланд прави трећу личну грешку. На 32 секунде до полувремена Звезда стиже до изједначења. Следи фаул Лазића и два погођена бацања Албисија за нову предност Андоре али Звезда тројком Перпероглуа у последњој секунди прелази у вођство. 47:46 на  полувремену за црвено – беле. Перпероглу са 8 и Фаје са 7 поена су најефикаснији играчи Звезде  док је код Адоре поентерски искочио Албиси са 15 поена при чему тројке шутира 4/5. На претходних седам мечева шутирао је 9/33. Прати га Витингтон са 10 поена.

Друго полувреме почиње рампом Фајеа над Витингтоном. Нажалост следи смушен напад Звезде и фаул у нападу Лазића. Прве поене као и на почетку меча убацује Цирбес. Погађа и додатно слободно бацање. Резултатска неизвесност се наставља  током треће четвртине па после пет минута игре Звезда води 55:53. Тројком Шурне на истеку напада Андора поново прелази у вођство. На три минута пре краја треће четвртине Јелинек погађа тројку уз фаул Регланда. Његова четврта лична грешка. Одмах у следећем нападу Јелинек је опет фаулиран при шуту за три. Андора увећава своју предност чему умногоме  кумују и грешке Звездиних играча те на крају треће четвртине на семафору стоји 71:62 за домаћина.

Четврта четвртина почиње новом изгубљеном лоптом Звезде. Уз то следи и незгодан пад Човића па је Милан Томић принуђен да га изведе из игре и врати Регланда иако има четири личне грешке. Кошем Перпероглуа на шест минута до краја меча Звезда прилази на -3. На жалост следи кош Јелинека и промашени зицер Фајеа после кога Витали тројком поново одводи свој тим на безбедних +8. Звезда у неколико наврата прилази на +4 али Андора сваки тај напад успешно одбија. На +11 за Андору два минута пре краја меча Милан Томић тражи тајм аут. Покушала је Звезда да ухвати прикључак али старе бољке опет долазе на наплату, прво изгубљена лопта Регланда а затим и скок у нападу Стевића не допуштају црвено – белима да ухвате прикључак. На крају и неспортска лична грешка Оџа помаже Андори да меч сигурно приведе крају резултатом 91:80. Звезда у Београду добила Андору са шест поена разлике па овакав исход значи да ће Андора у евентуалном кругу бити у предности.

Милан Томић је у ротацији на овом мечу користио десет играча. У игру нису улазили Ристић и Ненадић.

АНДОРА: Луц 2, Стевић 10 (7 ск), Албиси 19, Хентон, Диагне, Шурна 10, Колом, Јелинек 16 (5 ск), Апшо 7 (5 ск), Енис 7, Витингтон 10, Витали 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 20, Човић 6, Перпероглу 10, Ненадић, Лазић 3, Фаје 7 (9 ск), Берон 14, Добрић, Ристић, Симанић 2, Цирбес 9 (8 ск), Оџо 9.

 

Повезане вести

10 comments

Sasa Vracevic нов 21, 2018 at 15:18

Krajnje je vreme da se trgnemo, igra pročitana, forma u padu, napad donekle i funkcioniše ali zato odbrane nigdeee. Lazić je taj koji igra odbranu svi ostali statiraju. Startna petorka bez učinka: Rengland napad i nekako odbrana užas isto i Baron, Mo Faje se stopio u sivilo a Cirbes bi trebao da bude back up nekom ozbiljnom centru. Pod hitno bar 2 dovesti, po meni pleja i centra. Ma mogao bih o ovome ceo dan…

Reply
Rs.cg нов 21, 2018 at 14:40

Babe…….narikace……pljuj….gazi…..navalite….sada imate materijala……iskoristite to ali ne zadugo….derbi je nasssssss neverne tome…..

Reply
Dragan нов 21, 2018 at 15:10

Sta babe narikace…a mi izgubili 4tu utakmicu za redom,!!!? O cemu pricas…daj, probudi se, otvori oci, ukljuci mozak…a ne tu da klices predsedniku koji je ODLICNOOOO radio do leta 2107…a od tada se totalno pogubio! I kako ti kolege po navijackoj pripadnosti nazivas babama… hajde ja tebe da nazovem upisanom strinom…recimo…

Reply
Estrella Roja нов 20, 2018 at 23:15

Najveći krivci smo mi, razmaženi navijači, koji čekamo da svake godine budemo prvaci galaksije, ne one Pantine. Svi znamo o čemu se ovde radi, upozoravali smo prošle godine da će nas amaterizam pomoćnika Alimpija dovesti u propast, a sva je prilika da će nas amaterizam pomoćnika Olimpijakosa tu i održati. Ali, krivi smo mi, razmaženi navijači, koji očekujemo bar jedan jeb..i brejk u gostima sa prosekom evropske košarke. Sinoć Sedlaček na Areni reče da je možda Zvezda svesno prepustila Evrokup, kamo lepe sreće da je to razlog. Precenjenost tima i trenera su prevashodni razlog, samo jedan čovek, ne taj, i njegov sin su izgleda nedodirljivi u našem klubu.

Reply
Loki нов 21, 2018 at 14:32

„Nisu krivi brkati majori koji su vikali pali, krivo smo mi, mi koji smo cutali“…kaze jedna pesma…Ovde oni koi ne cute dobijaju minuse, pretnje(!?), admin ih podrzava(!!!???)… Izgleda da je neko izvukao osigurac i nema svetla, a majstor nikako da promeni osigurac..
Aha, morammmm…ako hocu da se ovo objavi: Puna podrska igracima, a posebno treneru i predsedniku!!! Sve je super, samo ovako nastavite!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 20, 2018 at 23:08

i opet kao sam reko..toplo hladno..pobedimo jednog slabog i 3 izgubimo..ovo na prolece bice ne daj boze kad skroz padnu i fizicki i psihicki..ali realno ovo nije ekipa ni za sta..osim berona..pa mi smo slabiji i od prosle godine i sve vise tonemo..skrpljena ekipa kao za turnir ispred zgrade

Reply
MILOS RANKOVIC нов 20, 2018 at 22:53

MI PRICAMO NA OVOM SAJTU ODAVNO STA TREBA ZVEZDI I KOJE KRIV ZA TO JEDINI KRIVAC JE TOMIC,PRVO PRISTAO SI DA TI FILIP COVIC IGRA,DRUGO DOVEO SI CIRBESA I ODZA KOJI NEMOGU DA CUVAJU LAZNE PETICE KOJE SUTIRAJU TROJKE UBISE NAS VECERAS,TRECE DOVEO SI PEPEROGLA KOJI NEMOZE DA STOJI,CETVRTO RENGLEND I BERON SU ODLICNI NAPADACI A U ODBRANI NULA,PETO NAJBITNIJE AKO SI IMALO TRENER VIDIS DA TI TREBA JOS JEDNA CETVORKA I PLEJ SVE U SVEMU CEKAJU NAS TESKI DANI PROCEMO MI OVU GRUPU AL POSLE SA OVIM TRENEROM I EKIPOM NISTA NECEMO URADITI A ABA LIGA TESKO BUDUCNOST JE POCELA DA IGRA TRIPUT BOLJE OD NAS ALI DOBRO VI PODRZAVAJTE COVICA I TOMICA I KAD U SUBOTU GROBLJE POBEDI OPET IH PODRZAVAJTE

Reply
temaklasica нов 20, 2018 at 22:37

Ovo vec lici na potpuni raspad,bez ideje I koncepta u napadu,bez energije I timske igre u odbranu,90 poena u tri utakmice od osrednjih evrokup ekipa.Izlaz is ovakvih situacija je soon terapija,znaci I’ll pobeda u derbiju,iii razlaz sa trenerom ili/I pojedinim igracima.

Reply
dusan нов 20, 2018 at 22:27

ovo nista ne valja. perperoglu i cirbes hvala i dovidjenja. tomicu, ne vredi. da se ne ljubimo.

Reply
gdje vodi ovo нов 20, 2018 at 22:21

Sa trulim Stratosom zbunjenim Borisom i ne doraslim Filipom…..u ambisss sve ovo do sad je puna kapapa i visi od ocekivanog.Tesko nam se,a ide vikend u kojm cemo isto da ga duvamo lagano.FUJ FUJ FUJ.

Reply

Leave a Comment