Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-бели обезбедили пласман у полуфинале Купа Србије

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале 54. Купа Србије. Након максималне победе у Пожаревцу над екипом Младог радника, црвено-бели су славили и у реваншу у Београду

Црвена звезда : Млади радник Пожаревац 3:0 (25:21, 27:25, 25:12)

Наши одбојкаши су боље отворили меч и дошли до четири поена предности на почетку првог сета (7:3). Гости су успели да изједначе пред технички тајм-аут (11:11), а после обавезне паузе у сету и да поведу (12:13). Уследила је „резултатска клацкалица“, да би потом Звезда серијом од 5:0 ушла у завршницу сета са осетном разликом (22:18). Звезда је мирно привела сет крају и повела са 1:0 – 25:21.

Пошто су обезбедили пласман у полуфинале, Драган Кобиљски је одлучио да на терен пошаље играче са мањом минутажом, па је тако уместо Лазара Додића ушао Никола Мељанац, а уместо Немање Машуловића Никола Павловић. Велика борба се водила на почетку другог сета, ниједна екипа није имала више од два поена предности. После техничког тајм-аута, Млади радник прави серију од 4:0 (12:16), да би гости потом стигли и до +5 (13:18). Пожаревљани су затим стигли до три сет лопте, али се Звезда сва три пута одбранила. Ни четврти пут нису успели гости да преломе сет, па је потом и Звезда стигла до сет лопте, и одмах је искористила, чиме је дуплирала вођство у сетовима – 27:25.

На крилима добре игре са краја другог сета, црвено-бели освајају прва три поена у трећем сету, да би након приласка гостију на поен заостатка, Звезда направила серију од 7:1 (11:4). Црвено-бели су потпуно контролисали сет и убедљиво стигли до победе – 25:12.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Данило Павловић са 13, Никола Мељанац са 12 и Александар Андоновић са 11 освојених поена.

Наредни меч одбојкаши Црвене звезде играју у петак 23. новембра када дочекују Нови Пазар у оквиру 10. кола БПШ Суперлиге Србије.

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 70. Судије: Јован Јовановић и Биљана Ђерфи.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 12, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Машуловић 3, Петровић 1, Нејић 1, Синђелић 3, Јовановић 2, Додић 9, Н. Павловић 2, Андоновић 11, Д. Павловић 13. Нису играли: Петковић и Тадић.Тренер: Драган Кобиљски.

МЛАДИ РАДНИК: Буша 11, Савић 5, Вулкић, С. Илић 3, Батак 1, Лечић, Надаждин, И. Илић (либеро), Јелић 6, Кеита 14. Нису играли: Стефановић и Пајкић. Тренер: Милан Ђуричић.

Фото: ОК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment