Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Куп Србије: Црвена звезда – ТСЦ

Иако су и даље клупска такмичења у другом плану због репрезентативних обавеза у УЕФА Лиги нација, фудбалери Црвене звезде због свог густог распореда морају у среду 21. новембра да одиграју заостали меч осмине финала националног купа. На терен стадиона „Рајко Митић“ долази екипа ТСЦ-а из Бачке Тополе, члан Прве лиге Србије.

Сасвим је јасно да су наши фудбалери, без обзира у којем саствају буду наступили, апсолутни фаворити у предстојећем дуелу, али се свакако екипа из Бачке Тополе не сме потценити. Не рачунајући сам врх српског клупског фудбала, слободно се може констатовати да ТСЦ представља најздравији фудбалски колектив у држави. Под патронатом мађарског премијера Орбана у Бачкој Тополи ниче леп фудбалски објекат, а само руководство клуба одлучило се за постепени напредак у нашем фудбалу и да тек након инфраструктурног напретка може доћи и резултатски.

ТСЦ је у првом колу националног купа већ приредио једну сензацију пошто су на неутралном терену у Сенти елиминисали суперлигашку екипу Рада резултатом 2:0. Сходно томе, јасно је да ће у Београд доћи растерећени са идејом да се покажу у што бољем светлу против учесника УЕФА Лиге шампиона.

Црвена звезда је већ једном играла против клуба из Бачке Тополе. У сезони 1982/83 наши фудбалери су у 1. колу тадашњег Купа Маршала Тита 27. октобра 1982. г. играли против АИК-а. На Градском стадиону црвено-бели су славили резултатом 4:2, а стрелци су били Владимир Петровић, Бошко Ђуровски, Рајко Јањанин и Ранко Ђорђић. У том сусрету у дресу Црвене звезде наступили су: А. Стојановић, М. Шугар, М. Пештерац, М. Јовин, Р. Ђорђић, С. Репчић, Р. Јањанин, Б. Ђуровски, З. Димитријевић, В. Петровић, М. Ђуровски (К. Ђурић).

С`обзиром да наше фудбалере у наредном периоду очекују два тешка гостовања у Нишу и Напуљу, а и да је одређен број првотимаца ангажован у својим националним селекцијама тешко је предвидети у коме ће саставу црвено-бели наступити у предстојећем мечу. На голу ће вероватно бити Зоран Поповић. Бековске линије требали би да попуне Гобељић и Хајдин, док за два места на централнобековским позицијама конкуришу Савић, Сумаила и Бабић. Везни ред и поред чињенице да је добро попуњен, може представљати велику непознаницу. Предпоставка је да би своја места могли да нађу Крстичић, Милијаш и Ебисилио. На позицији левог крила очекује се Вељко Симић, док би на супротној страни могли да се нађу Срнић или Милић. У самом шпицу напада минутажу би могли да поделе Павков и недавно опорављени Боаћи.

– Куп Србије, осмина финала:
Црвена звезда : ТСЦ Бачка Топола
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Среда 21. новембар 2018. г.
Почетак: 15 часова
Пројектовани састав: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Крстичић, Милијаш, Ебисилио, Срнић (Милић), Симић, Павков (Боаћи).

Пласман у четвртфинале националног купа већ су обезбедили: Раднички Ниш, Напредак Крушевац, Партизан Београд, Спартак Ждрепчева крв Суботица, Младост Лучани, Војводина Нови Сад и Радник Сурдулица.

Повезане вести

1 comment

josif нов 20, 2018 at 13:56

Lagano 3:0!

Reply

Leave a Comment