Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Фуриозна Звезда!

Црвена звезда – Морнар Бар 104:71 (23:16, 27:16, 25:27, 29:12)

 

Шамар од Монака пре три дана, био је прилично делотворан по наше кошаркаше, који су дуел са Морнаром схватили озбиљно, и са макималним приступом од почетка до краја сусрета одиграли још једну добру утакмицу у АБА јтд. лиги и убедљиво савладали вечерашњег ривала.

Уобичајена резултатска клацкалица с почетка утакмице била је само увод у оно што је уследило у финишу прве четвртине. Након што је Кениг изједначио на 16-16, а потом Волер у контри направио фаул у нападу на одлично постављање Берона, Звезда је направила серија од 7-0 и прву четвртину решила са убедљивих 23-17. У тим моментима посебно се истакао Оџо. Звездин див је реализовао слободно бацање, изнудио фаул у нападу а потом закуцао алејуп на додавање Регланда.
У наставку предност Звезде је наставила да расте.Четвртину је отворио Регланд отвореном тројком док је важан фактор била и одбрана. Добром одбраном неутралисано је најјаче оружје гостију, шут за три поена, док су се на другој страни терена разиграли Симанић и Добрић. Симанић је у тим моментима уписао две тројке и два слободна бацања, и са 8 постигнутих поена био уз Берона најефикаснији наш играч у првом полувремену, док је Оџо предњаџио на скоку, забележивши 8 укупно за полувреме. Макималних +18, поставио је Мајкл Оџо, па се са 50-32, отишло на полувреме.

У трећој четвртини, Оџо је наставио тамо где је стао у другом. Најпре снажним закуцавањем а потом и рампом, па је у тим моментима разлика достигла и +22, највише његовом заслугом будући да су наши кошаркаши максимално користили доминантност Оџа у односу на центре Морнара. Серију Волера од три погођена шута на кратко је прекинуо Фаје али је Волер убрзо узвратио са две погођене тројке из тешких позиција, чиме је завредео и аплауз објективне публике. После фаула при шуту за три поена на Бобију Брауну, Морнар је преполовио разлику на +10, али је одмах узвратио Берон отвореном тројком за свој 15 поен а убрзо и нову, за 18 поен. Током тог периода Морнар је коначно продисао када је у питању шут, искористивши период опуштеније игре у одбрани наше екипе, па је разлика варирала између +10 и +15 за Звезду. Поенима Ристића на лепу асистенцију Симанића Звезда је вратила разлику у комфор па се на паузу пред последњу четвртину отишло са реултатом 75-59.

У послењој четвртини Звезда је задржала озбиљан приступ па је после полагања Ненадића, Симанић погодио своју трећу тројку за 80-63. Да има мекану руку, Ристић је показао средином овог периода када је погодио тројку на опште одушевљење навијача. Последња четвртина је послужила да Томић у игру уведе и већ помало заборављеног Кешеља који је врло брзо након тога забележио тројку за још једну ерупцију одушевљења навијача, док је финиш утакмице послужио да наши кошаркаши дају себи одушка и атрактивним потезима забаве публику.

Томић је вечерас свим играчима пружио шансу а они су му узвратили на најбољи начин убедљивом победом и добром игром, при чему су све сви уписали у стрелце. Шансу је након дужег изостављања из састава добио Ненадић који је указану шансу искористио. Такође, значајну минутажу су добили и Симанић и Ристић су вечерас добили значајно већу минутажу и утисак је да су и они као и Ненадић, нову шансу искористили на најбољи могући начин, што свакако само може да радује за наставак сезоне.
Своју доминантност, Звезда је вечерас показала у свим сегментима игре. Забележене су 24 асистенције наспрам Морнарових 14, разлика у скоковима је износила 38-23, док је проценат шута за два поена износио одличних 51,1% (24/47) док је за три поена износио 50% (13/26).
Серија непобедивости је настављена, следећи је Партизан.

Црвена звезда – Морнар 104:71 (23:16, 27:16, 25:27, 12)

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 3.572. Судије: Дамир Јавор, Марио Мајкић, Саша Бабић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Регланд 9 (9ас), Човић 3 (5ас), Кешељ 6, Ненадић 8, Лазић 4, Фаје 5, Берон 18, Добрић 8, Ристић 14 (5ск), Симанић 11 (3ск), Цирбес 2, Оџо 16 (10 ск). Тренер: Милан Томић.

МОРНАР: Мићовић, Браун, Кениг, Дреновац, Павић, Вујошевић, Павићевић, Волер, Сане, Врањеш, Ребић, Луковић. Тренер: Михаило Павићевић.

Повезане вести

4 comments

Darko нов 17, 2018 at 23:03

Posle one bruke protiv Monaka, sada je bilo sve drugacije! Drugaciji pristup, brza igra, borbenost i novi igraci koji su bili neopravdano zapostavljeni. Treneru su izgleda neke stvari dosle iz d…ta u glavu! Iznad svih ocekivanja! Bio sam u hali i nije bilo vise od 1.500 gledalaca, ne znam odakle informacija da je bilo 3.500 prisutnih???

Reply
MILOS RANKOVIC нов 17, 2018 at 22:00

NAPOKON TOMIC DA REAGUJE CIRBES TI NETREBA NEKO VREME DA SE SKIDAS TI SI BRE NAJGORI IGRAC ZVEZDE RAZUMEM OVU DECU RADANOVA SIMANICA RISTICA STO IMAJU LOSE MINUTE TI BRE KODA SI JEO BUNIKE NEBI TEBE RADONJIC PUSTIO IZ BAJERNA DA VREDIS BERON JE STVARNO DOBAR IGRAC ZA NAPAD MALO ODBRANU DA ZATEGNE SIMANIC SE BUDI RISTIC SVAKA CAST PISAO SAM NEGATIVNO O TEBI ALI ZA MINUT SE NEMOZE NISTA KOLKO SI PRE IGRAO FAJE MALO PADA ALI OK JE ON ODZO TEBE TREBA PUSTITI MALO VISE DA IGRAS I DA SE OPUSTIS VIDI SE DA SI JOS STEGNUT ALI SE BORIS NENADIC SVAKA CAST TO JE DOKAZ DA SI DOBAR IGRAC A NE ONAJ PEPEROGLU NJEMU KARTU ZA ATINU I NA KRAJU KESELJ JA NEZNAM STA RADE TOM DECKU KAD GOD DOBIJE SANSU ON JE ISKORISTI PUSTITE DECKA DA IGRA ZA PET MINUTA VECERAS URADIO JE VISE NEGO GRK ZA PET UTAKMICA OCEMO NASE IGRACE DA IGRAJU I JOS BERON RENGLAND ODZO I FAJE MISLIM DA SE OVO SVESNO RADI SVU SNAGU NA ABA LIGU A EURO KUP STA SE URADI I TO PODRZAVAM AKO SE TAKO MISLI

Reply
Dragan нов 17, 2018 at 21:23

E…sada pitanje svih pitanja: gde su dosad bili Odzo, Ristic, Nenadic, Keselj, pa i Simanic…Kako te Tomicu sad nije barem malo sramota sto si Nenadica drzao iza kosa(momak kao bek imao 9 uhvacenih lopti, vise nego ona nezaintersovana bitanga od centra Cirbes na bilo kojoj utakmici, nad Nenadicem napravljeno 11 faulova i to se dogodilo na PRVOJ utakmici koju je momak konacno odigrao)?Ja sam se, kao i vecina ovde ismejavali na racun Odza i Ristica,jer momci nisu imali minutazu, a kada su i ulazili u igru, menjani su nakon 2 minuta, a oni su u stilu Sekila i Tim Dankana igrali veceras!! Konacno, naseg svakako najkompletnijeg igraca, Fajea, koga trener nikako fizicki da pripremi ni posle tri i po meseca, ostavljali smo na klupi kad se osetilo da dise na skrge, nije silovan da igra i bude slab u odbrani, takodje i Regland odmaran, jer jos uvek nema snage da ikoga cuva u odbrani, menajo ga Covic, koji mozda nema pojma, ali je fizicki besprekoran(a ono dodavanje bez gledanja Dobricu je bilo u stilu Stefa Karija)…I nekako razmisljam: najzasluzniji za nasu pobedu su Cirbes i Perporoglu, jer nisu igrali! Pojacali nas nevidjeno svojim neigranjem! Sa Dobricem, Nenadicem, Simanicem, Beronom, pa cak i Odzom smo igrali konacno brzo, energetski mnogo jako i eto rezultata!!! Nesto razmisljam: da li je ono na klupi bio Tomic, ili neki drugi trener koji se maskirao u Tomica, jer ovo vodjenje tima veceras, energija, izbor igraca, taktika – SVE JE SUPROTNO od onoga sto je Tomic dosad radio! Dolaze grobari…i valjda svi u klubu znaju sta valja cinit! Mora pasti razbijanje lopatara po cenu zivota i smrti!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 17, 2018 at 21:12

toplo hladno…samo da ovako odigramo protiv groblja

Reply

Leave a Comment