Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ераковић – Ужелео сам се фудбала

После тромесечне паузе због прелома метатарзалне кости, Страхиња Ераковић се пре две недеље вратио у тренажни процесс, а недавно је забележио и прве минуте на терену од повратка са принудног одмора.

– Ужелео сам се лопте и фудбала, са нестрпљењем сам дочекао повратак на терен. Одиграо сам пола сата у мечу млађих омладинаца против ИМТ-а, полако подижем форму са жељом да будем потпуно спреман за гостовање Наполију – истакао је талентовани штопер.

 

Ераковић је пратио сваки корак вршњака, а посебну подршку пружао им је у утакмицама УЕФА Јут лиги.

 

– Омладинска Лига шампиона представљала је награду за труд који смо уложили током читаве претходне сезоне и веома тешко ми је било да гледам утакмице без прилике да дам свој допринос. Управо дуели са Наполијем, Ливерпулом и Пари Сен Жерменом били су ми додатни подстрек да се што пре опоравим и искрено се надам да ћемо у преостала два сусрета забележити победе и вратити се у борбу за европско пролеће.

 

Искушења, осим на европској сцени, Ераковића и остале ученике Братислава Живковића очекују и у домаћем првенству где бране шампионску круну.

 

– Жеља нам је да наставимо да нижемо трофеје, самим тим очекујем да наставимо са победама у Омладинској лиги Србије. Следи дуел саРадом, а потом зимска пауза. Надам се да ћемо тријумфом завршити полусезону на домаћој сцени, а потом се спремити за пролеће и претећи Чукарички и Војвосдину који су испред нас – нагласио је млади дефанзивац.

 

Капиутен генерације 2001. неће имати прилику да до краја године упише минуте са најближим саиграчем Николом Савићем који се повредио у Ливерпулу.

 

– Цео живот играмо као штоперски пар и жао ми је што је сад он доживео повреду. Упутио сам му речи подршке, дао савете из личног искуства и уверен сам да ће нам се брзо прикључити. Већ за месец дана очекујемо га на терену – рекао је Ераковић.

Повезане вести

Leave a Comment