Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Убедљива победа црвено-белих одбојкаша

У оквиру 9. кола БПШ Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде савладали су екипу крагујевачког Радничког максималним резултатом.

Црвена звезда : Раднички доо Крагујевац 3:0 (25:19, 25:17, 25:19)

Црвено-бели су на почетку меча повели са 10:4, а на технички тајм аут су отишли са вођством од 12:8. Гости су са два аса Стевановића пришли на само поен заостатка, али је Звезда узвратила и постепено повећавала предност. Наш тим је у завршницу ушао са пет поена вишка (22:17). Данило Павловић је донео пет везаних сет лопти, а већ прву је искористио Александар Андоновић за 25:19.

У првом делу другог периода игре екипе су биле равноправне. Звезда је нанизала пет поена и повела са 16:11, а онда још четири и после блока Данила Павловића и ас сервиса Андоновића стигла до убедљивих 20:12. Рутински су наши одбојкаши привели сет крају и поеном Немање Машуловића су дуплирали вођство – 25:17.

Звезда је натавила са сигурном игром. После техничког тајм аута трећег сета, одличним сервисима Лазара Додића, изабраници Драгана Кобиљског су повели са 14:10. Два везана блока Машуловића сачувала су предност нашем тиму, а након аса Владе Петковића Звезда је водила са 20:14. У завршници сета Данило Павловић је одлично сервирао (2 аса) и серијом 4:0 црвено-бели су дошли до осам меч лопти. Тек четврту прилику су наши одбојкаши искористили и славили са максималних 3:0 – 25:19.

Најефикаснији играч био је Данило Павловић са 15 освојених поена. Лазар Додић је уписао 14, а Немања Машуловић 12 поена.

Дворана: УСЦ Вождовац.
Гледалаца: 70.
Трајанје меча: 69 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац, Јевтић (либеро), Петковић 3, Машуловић 12, Петровић, Синђелић 6, Додић 14, Н. Павловић, Андоновић 5, Д. Павловић 15. Нису играли: Ђурђевић, Тадић, Нејић, Јовановић. Тренер: Драган Кобиљски.

Наредног викенда на програму је 10. коло БПШ Суперлиге Србије када ће Црвена звезда угостити Нови Пазар.

Повезане вести

Leave a Comment