Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Ебисилио предводи Звездине асистенте

Ефикасна јесен у први план је избацила Ел Фардуа Бена и Милана Павкова као двојац који је постигао скоро трећину досадашњих погодака шампиона Србије, али заслуге за чак 60 лопти иза леђа противничких голмана припадају и црвено-белим пакерима.

На врху листе асистената налази се Лоренцо Ебисилио са шест додавања која су претворена у гол, а Холанђанина у стопу прате Марко Марин и Вељко Симић са по једном асистенцијом мање, док су по четири пута голгетере упослили Ел Фарду Бен и Милош Дегенек.

Уз пет асистенција на домаћој сцени, Ебисилио је уписао и једну у Лиги шампиона и то за први гол Црвене звезде у елитном такмичењу. Управо Марин, стрелац против Парижана, дао је свој допринос и у исписивању историје против Ливерпула одлично упосливши Павкова најпре из корнера, али и седам минута касније додавањем које је високи нападач после сјајног продора и ударца преточио у други погодак.

Упркос подацима који потврђују њихову несебичност, најбољи асистенти неретко и сами опробају ударац, па је Ебисилио на врху листе и по ударцима ка голу ривала са 44 шута.

Бен је ка противничким голманима лопту послао 37 пута, док треће место деле Симић и Павков са по осам покушаја мање. Да и ова статистичка компарација не протеке без дефанзиваца побринуо са Срђан Бабић који је играч са највећим процентом удараца који заврше у оквиру гола упутивши 11 од 17 прецизних лопти што је 65%.

Кад се сумирају погоци и асистенције највеће заслуге за досадашњи учинак клуба из Љутице Богдана у офанзиви има Бен са 10 погодака и четири асистенције, иза којег су Симић са четири поготка и пет асистенција, а њих прате Марин (3+5) и Павков (7+1).

Повезане вести

Leave a Comment