Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Звездина додавања кроз бројке

Препознатљив део игре српског шампиона без дилеме је игра кратких пасова, а последњу паузу у првом делу сезоне искористили смо да се осврнемо на најчешће комбинације црвено-белих.

Филозофија стручног штаба јасно се осликава на статистику, а жеља да сваки напад крене од последње линије, без прескакања игре, јасно се види кроз поредак играча који су разменили највише додавања.

На врху тандема је Звездин дефанзивни двојац са десне стране Вујадин Савић – Филип Стојковић. Штопер и бек, осим што одлично функционишу ван терена, прве су опције један другом и на зеленој подлози, па су у досадашњем делу сезоне разменили 235 додавања.

Други на списку двојаца је Милан Борјан – Милош Дегенек, који је разменио 199 лопти, само три више него Дегенек и Бранко Јовичић.

Аустралијски репрезентативац неретко је као опцију бирао и Милана Родића са којим је разменио 187 додавања, али и Савића са којим је комбиновао једном мање.

Управо штопер који је овог лета задужио црвено-бели дрес играч је са највише додавања у тиму Владана Милојевића – 997. Дегенек је у врху статистике и по проценту успешности пасова са 86 одсто, а испред њега су само Јовичић са 88% (961/1095), Крстичић (702/809) и Бабић (697/801) са по 87%.

Кад су у питању искључиво утакмице у Лиги шампиона, највећи проценат успешних додавања има трио Бранко Јовичић, Ненад Крстичић и Вујадин Савић чије су лопте у 81% случајева стизале до одредишта.

Нема сумње, бројке јасно говоре о изванредној сарадњи црвено-белих фудбалера и функционисању Звездине стратегије уопште, а како функционише двојац који најчешће комбинује на терену ускоро ћете имати прилику да се уверите и кроз емисију на Јутјуб каналу Звезда кидс.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment