Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Низ се наставља – Звезда покорила „Стожице“ (видео)

У 7. колу Аба лиге у дворани „Стожице“ састали су се Црвена звезда и Олимпија. Уводни минути меча припали су Црвеној звезди која је повела са 10:6 па затим и 12:8 али домаћи играчи ипак нису дозволили гостима да се одлепе тако да је прва  четвртина протекла у резултатској клацкалици уз велики број фаулова. На крају прве четвртине на семафору је стајало 23:22 за Олимпију.

У другој четвртини нешто боља игра Звезде која после серије офанзивних скокова након тројке Добрића а затим и његове асистенције Оџу у следећем нападу одлази на +6. Још једна тројка Добрића на 38 секунди пре истека друге четвртине поставља и коначан резултат првог полувремена -43:36 за Звезду. Пуно прекршаја и изгубљених лопти на обе стране је обележило прво полувреме и успорило ритам меча а у таквој игри најбоље су се снашли Били Берон са 13 поена на једној и Скоти Рејнолдс са 12 поена на другој страни.

Одлична реакција играча Звезде након полувремена. Заиграла се много чвршћа и агресивнија одбрана, смањен је број изгубљених лопти и паметно је искоришћена чињеница да је Олимпија брзо изашла из бонуса. Закуцавањем Цирбеса након 26 минута игре Звезда први пут одлази на 10 поена предности. Предност полако расте и по истеку треће четвртине на семафору стоји резултат 65:49 за Звезду.

Црвено бели рутинском игром одржавају и постепено увећавају предност. Тројком Човића након 34 минута игре разлика први пут прелази 20 поена. Резултат је 72:51 за Звезду. Разлика и даље наставља да расте. Два минута пре краја меча полагањем Регланда разлика одлази на максималних +29. Након неколико успешних напада Олимпије поле 40 минута на семафору стоји 83:60. Нова победа Црвене звезде која је и даље једини непоражени тим АБА лиге.

Добра реакција играча Звезде који су се вратили на победнички пут након бледе партије и пораза у Улму. После помало смушеног почетка заиграла се боља одбрана, успостављена контрола скока и смањен број изгубљених лопти што је резултовало још једном, седмом по реду, победом у АБА лиги. Црвена звезда остаје лидер АБА лиге и једини непоражени тим у такмчењу.

Регленд 5, Раданов 5, Човић 4, Перпероглу 2, Лазић 3, Фаје 12, Берон 15,  Добрић 10, Ристић, Симанић 3, Цирбес 10, Оџо 8.

Код Олимпије најефикаснији је био Рејнолдс са 17 поена.

 

 

Повезане вести

15 comments

MILOS RANKOVIC нов 11, 2018 at 12:02

OLIMPIJA JE PROSECNA EKIPA VIDECEMO U SREDU KAKVI SMO AKO DODJU DELIJE NECE BITI PROBLEMA ALI DELIJA NEMA U ABA LIGI TU CE BITI TESKO MISLIM DA MORAMO DOVESTI JEDNU CETVORKU ZA ABA LIGU SIMANIC JE DOBAR ALI ZA PLEJ OF MORA DA SE POJACAMO DOVESCE BUDUCNOST PARTIZAN CEDEVITA JOS IGRACA NEDAJ BOZE POVREDA NEKA CIRBES NESTO TU NEVALJA PRVO POLUVREME NULA DRUGO BORIO SE KAO LAV SIMANIC ODLICAN FAJE SVAKA MU CAST ZA BORBU COVEK JE FENOMEN KAKO SE BORI DOBRIC DOBAR SVE U SVEMU SMEO BI DA POTPISEM SA JOS JEDNOM CETVORKOM DA UZIMAMO ABA LIGU JER MISLIM DA SMO SVE BACILI NA ABA A EURO KUP STA BUDE

Reply
Zeljko...Barani...cg. нов 11, 2018 at 09:48

Pozdrav svima….do Monaka i sledece pobjede u Evrokupu…..bice to sve ok….

Reply
Zeljko...Barani...cg. нов 10, 2018 at 20:33

A GROBLJE CEMO UGAZITI…DZABE NJIMA I TRANKIJERI …..POZZZZ….PODRSKA TIMU I TOMICU…

Reply
Србин са Космета нов 10, 2018 at 23:05

Поздрав за верне Баране!

Reply
Zeljko...Barani...cg. нов 11, 2018 at 09:22

Pozdrav brate……

Reply
Josif нов 10, 2018 at 20:01

Заслужена победа,игра солидна,посебно у другом полувремену али ипак Олимпија није репер а ни ова победа неможе да покрије ону бруку у немачку.Регланд у паду форме,опет смо прочитани као са Рочестијем,Перпероглу као Перо Антиќ полуинвалид који има искуство огромно али нема снаге за озбиљну кошарку,понижавамо Кешеља и Давидовца док се грк рекреира за велике паре.Томиќ један велики знак питања,само посматра,можда је и њему постало јасно да са Филипом Човичем немамо перспективу.Бојим се да и ове године од титуле у аба ништа а како сусе глодари напалили са овим жабаром биче свашта.позз

Reply
Zeljko...Barani...cg. нов 10, 2018 at 20:32

Ajde kralju malo oladi….oces 40 razlike….sve je super kad se dobija….a jedan poraz kao ovaj u nemackoj moze samo da da nas probudi….i hoce jer ova ekipa ima karakter….sad ti ni Tomic ne valja…Perperoglu je covjek koji ima iskustva i valja ovoj ekipi….sta ces pricati kad budemo dobijali onda ces u zlato da kujes…ne budi stari moj malodusan….prvi smo u oba takmicenja…mali pad forme bolje sad nego kasnije….VIDECE SE TEK KOLIKO VREDI OVA EKIPA I OVAJ TRENER….POZDRAV ZA SVE DELIJE…ps…bez ljutnje brate …

Reply
Josif нов 11, 2018 at 00:14

Њељутим се брате,дај боже даје тако али порази од Бреше и Улма ме стварно брину.позз

Reply
Estrella Roja нов 11, 2018 at 01:05

Stvari stoje ovako: u dve jake zvanične provere protiv Budućnosti i Cedevite regionalne lige smo dobili; u tri utakmice Evrokupa na gostovanjima izgubili smo dve, i to od ekipa koje su pri dnu loših prvenstava Italije i Nemačke (Ulm ima samo jednu pobedu u Nemačkoj). Pri tome to su porazi koji su ogoleli sve slabosti tima, odnosno nedostatak b plana kada vam zatvore Reglanda i kada centri imaju loš dan, uslovljeno i nedostatkom drugog pleja. Ne ide nam to što konkurenti u Aba ligi počinju da napreduju a bojim se da mi teško da možemo igrati kao na početku sezone tokom cele godine. Plej i četvorka nam trebaju za ostvarivanje ambicija. Lima je dobio otkaz u Cedeviti jer se nije uklopio u sistem, rado bih napravio rokadu sa Cirbesom koji ne deluje da mu se igra košarka više, iako je u drugom poluvremenu sa Olimpijom malo popravio utisak, samo što je to generalno slabo za Evropu i titulu u Aba ligi. O izostanku Davidovca i Nenadića naspram očiglednog nepotizma…o tome neću više ni da pišem. Svima je jasno i svi o tome ćute.

Reply
Veteran Sever нов 11, 2018 at 02:07

Ovo ti je dobro…“sa Cirbesom koji ne deluje da mu se igra košarka vise“..Pobedili smo sa preko 20 razlike na gostovanju, ali opet vidljivi problemi da kad se zatvori vec umorni(!!??) Regland…nasa igra u napadu postaje mučenje. Vecina igraca je fizicki nespremna: Beron igra samo prvu cetvrtinu i onda ga vise nema, a nas najkompletniji igrač, Faje, nema snage ni za 10 minuta igre!! Po spremnosti samo Dobric i kritikovani Covic stoje odlicno, čak se i Lazic po tom pitanju „švercuje“. Centri koji su projektovani da budu dominantni nikako da pronadju sebe, svu trojicu je pre par kola jedan Apić obrisao o pod, a poluinvalida Perperoglua necu ni da komentatisem.Iz aviona se vidi da on nije vise za takmicarsku kosarku. Tretman prema Davidovcu i Nenadicu je skandalozan. I da ne kritikujem vise, jer pobedismo na gostovanju ubedljivo, ali ne zatvarati oci pred slabostima!

Reply
Zeljko...Barani...cg. нов 11, 2018 at 09:33

Brate niko od konkurenata ama bas ne napreduje…groblje je trenutno napaljeno sa ovim italijanom.Buducnost se provlaci nekako…nama u aba ligi niko ne moze trenutno nista jer i kad nam nije dan mi gazimo…..a ovima je poslo dvije utakmice na misice….a kao dobili trenera pa odjednom bum….nego treba mi da gledamo nas….PODRSKA LJUDI…..DAJMO MALO RAZUMIJEVANJA…..POZDRAV DELIJE….

Reply
Veteran Sever нов 11, 2018 at 20:26

Kapiram sta hoces da kazes… brate, i kapiram da si veliki zaljubljenik crveno-belih boja, ali ne znam ko to ne daje podrsku !? Ja dajem podrsku vec 40 godina i to na licu mesta: na stadionu, i u hali!!! Kao veliki navijac brinu me slabosti Zvezde…a da nisam Veeeeliki navijac, kao i ti brate, sigurno se ne bih bavio detaljima, jer me ne bi ni zanimalo, niti bih primecivao! Elem, mi ako ne povedemo u prvoj cetvrtini, mi gubimo utakmicu…tako bilo protiv Ulma(PRETPOSLEDNJEG kluba u nemackom prvenstvu!!!) i Brese(protiv nas ostvarili prvu pobedu u Evropi!!!)! Izgubilio smo od timova koje ove sezone SVI pobedjuju i koje smo trebali rutinski, onako na guzove, zmureci da pobedimo!!! Elem, imamo jednog odlicnog sutera, Berona, koji daje koseve samo u prvoj cetvrtini i vise ne postoji!!! Bez snage total. Imamo jednog izuzetno kompletnog igraca, Fajea, koji ni tri meseca nakon dolaska u Zvezdu nema snage ni za 10 minuta!!! I kao iskusan igrac, oseca da je bez snage, i onda u napadu, nakon pocetnih 10ak minuta, kulira tamo negde na cosku, kod kornera, ne napada kos, nema ulaz, i bezopasan je po protivnika!!! A za njih dvojicu nemamo zamene!!! Kljucni Zvezdin kosarkas, Regland, pokazuje znake umora vec sada na pocetku sezone!!!! To se najvise ogleda u odbrani, gde ga protivnicki bekovi probijaju sa lakocom! Za njega ISTO nemamo alternativu. Covic je uz Dobrica, fizicki odlicno pripremljen, ali posteno govoreci, on nije nivo Crvene Zvezde! Kao sto nije ni Odzo, koji ima neverovatnu kosarkasku osobinu, kao i Cirbes: ne mogu u zivotu da pogode kos sa distance. Treci centar Ristic je enigma. Ako on pored ovakvih Cirbesa i Odza, ne moze da igra ni dva minuta, zasto smo ga dovodili???? Perperoglua necu da komentarisem, on nije ni P od onog igraca od pre 5 i vise godina. Imam utisak kada bi se sada Duci Simonovic ili Drazen Dalipagic u poznim 60-tim godinama skinuli igrali bi bolje od Grka. Sigurno ne bi imali sut 10-1, 8-1, 7-0, 5-0(proceniti suta Grka u poslednjim utakmicama). Neskidanje Davidovca i Nenadica je extremni bezobrazluk! I opet pitanje: zasto smo kupili Nenadica ako on ne igra? Da ne bi otisao u Partizan? Davidovac prosle sezone drugi nas najkorisniji igrac, sedi iza kosa u civilu…Dolaze sve ozbiljnije utakmice i o ovim stvarima mora da se razmislja! Ako hocemo trofeje! Proslosezonsko zabijanje glave u pesak i cekanje da Alimpije pokaze raskos svog trenersko (ne)talenta skupo nas je kostalo!Hajde sad, u interesu voljene Zvezde, da gledamo stvari sirom otvorenih ociju!!!
P. S. Feldin sinoc dao 37 koseva za Hapoel… Za Perperoglua je Kevin Durent!!!!
P.P.S. Sta bi od juniorske petorke koja je bila sampion i vicesampion Evrope: Radanov, Aranitovic, Stojanovic, Simanic, Apic? Svi projektovani da zavrse u NBA! A danas svi uglavnom samo masu peskirima na rezervnim klupama!!! MORALI su da dobiju sansu odmah i razviju se u velikie igrace! Ovo na dusu i Radonji koji je nas najtrofejniji i najbolji trener u istoriji kluba!!!

Zeljko...Barani...cg. нов 12, 2018 at 17:06

Postujem ja brate svacije misljenje…respekt svakom navijacu jer svi mi zelimo pobjede od zvezde ali necu …ja za sebe kazem…da kudim i nipodastavam da se drugi slade…VJERUJEM U OVAJ TIM I TRENERA I VIDJECES DA CEMO SE SVI DOSTA PUTA A I NA KRAJU ABE RADOVATI….A i evrokup moze daleko…vjeruj ….pozdrav

Josif нов 11, 2018 at 10:43

Ете брате,реко си све што сам и ја мислио.Суштина проблема је то,ко види и разуме видео је против бреше и улма.позз

Reply
Veteran Sever нов 11, 2018 at 01:42

Pa…i bilo bi 40 razlike za nas protiv ove decurlije iz Ljubljane da nije igrao Parperoglu…

Reply

Leave a Comment