Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда победила Динамо и у Сурдулици!

ДИНАМО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (0:1)

Након историјске победе над Ливепулом у Лиги шампиона, наш тим је отпутовао у Сурдулицу, где се у оквиру 16. кола састао са Динамом из Врања. Иако физички и ментално испражњени, десетковани повредама и болестима, наши момци (на овом мечу углавном резервисти) су смогли снаге, пружили максимум и без потешкоћа савладали суперлигаша из Врања. Тренер домаћих и велики Звездаш, Драган Антић, суспендован је од стране дисциплинске комисије фудбалско савеза, па је данас (и надаље) на клупи био искусни Радмило Јовановић.

Временски услови били су прилично коректни – 16 степени, сунчано.

У уводним минутима меча бележимо два опасна напада нашег тима и један Динама. Ебесилио је у првом био себичан у ситуацији 2 на 2, а његов ударац изблокиран; затим је Сићовић опасно тукао га голу Звезде, а Поповић одбранио; да би минут касније покушао и Гобељић. Несигурно је интервенисао Ђурић, па је лопта завршила на пречки. Свакако занимљивих и садржајних првих 10 минута меча, који су показали да Динамо није желео да се брани и покуша да избори реми без голова.

Видно је било на основу првих двадесетак минута да Звезди недостаје свежине, наши напади су заустављани на 20-25 метара од Ђурићевог гола, док су врањанци били конкретнији.

У 26. минуту запретили смо из прекида. Низ несмотрених интервенција домаћина нису успели да казне Стојиљковић и Милић.

ПОГОДАК У 28. МИНУТУ, 1-0 ЗА НАШ ТИМ, СТОЈИЉКОВИЋ!!! Поигравао се голман Ђурић на ивици шеснаестерца са лоптом, притрчао му је Стојиљковић и уз минимални контакт одузео лопту, наког чега му није било тешко да погоди празан гол. Бунили су се домаћи, али стиче се утисак да инензитет контакта није био довољан да би се досудио прекршај у корист домаћина.

Потпуно је опао ритам утакмице накод поготка Стојиљковића. Све до 44. минута апсолутно се ништа није десило на терену, а да је вредно помена. Ипак, у горепоменутом минуту, одличну прилику за наш тим није искористио Ебисилио – са 10ак метара искоса, гађао је супратан угао Ђурићевог гола, али непрецизно. Нисмо бриљирали након првих 45 минута, али стекли смо минималну предност и то је оно што је најбитније.

Незадовољан млаким првим полувременом, Милојевић прави чак две измене на паузи. Уместо Милића и Јовичића, на терену су Милијаш и Хајдин. Цела поставка игре се мења из корена.

Одмах на старту другог полувремена гол – Бабић! Дуплирао је Звездин штопер предност након идеалног центаршута Ебисилија. На ивици офсајда, умакао је Бабић својим чуварима и главом погодио Ђурићеву мрежу.
Недуго затим велику шансу пропушта Симић. Поново је у улози асистента био Холанђанин! У пуном трку је Вељко избио сам испред голмана Ђурића, покушао да га заобиђе, али је сјајно реаговао чувар мреже домаћих. Само минут касније, прилику после ударца Димитрова главом, имао је Динамо. Поповић је био на висини задатка. Заиста фантастичних 10 минута на почетку другог дела сусрета.

У 56. минуту најлепша акција на утакмици: Марин – Хајдин – Симић и 0:3!! Дијагонала Марина према Хајдину на десном крилу, овај из прве враћа Симићу на 10 метара, где Звездино дете пласира лопту по земљи у даљи угао Динамовог гола.

Умало након тога Сурака да погоди за 1:3 – његов ударац из изгледне позиције завршава поред гола. Није Звезда стајала у тим моментима. Након дубинске лопте Марина, претрчао је Симић једног од штопера домаћих, али је његов шут са 8-9 метара завршио мало поред гола. Отворила се утакмица у тим тренуцима, а црвено-бели су лако долазили до прилика и голова. Убедљиво вођство омогућило је младом вундеркинду Јовељићу да закорачи на терен, па је тако Милојевић, већ у 61. минуту извршио и последњу измену. И одмах пошто је ушао у игру млади нападач постигао је гол – нажалост, из недозвољене позиције по мишљењу помоћника. Недозвољене позиције, ипак, није било. И минут након тога излази Јовељић очи у очи са Ђурићем, и поново је сигнализирана више него сумњива офсајд позиција. Штета, заиста, што арбитри нису дозволили Дејану да се радује макар једном поготку.

У 76. упорни Динамо је поново могао до гола. Након одличног центаршута из прекида, чак три играча су била за корак кратка, па је лопта завршила у гол-ауту. Очигледно је Звезда након трећег гола и неколико прилика, пре свих Јовељића, „повукла ручну“ и базирала се на контроли меча, уз тек неколико покушаја.

У 89. минуту непрецизан шут Симића из шеснаестерца на асистенцију Хајдина. Могао је Вељко и боље.

Када се све узме у обзир, Црвена звезда је у Сурдулици остварила лаку и убедљиву победу против вечерас храбре екипе Динама из Врања. Звездини резервисти попут Стојиљковића, Бабића, Симића и Јовељића, максимално су искористили прилику и озбиљно се наметнули тренеру Милојевићу за наредне дуеле и тежак распоред који је пред Звездом. Ово је била девета узастопна победа Звезде у Суперлиги, односно пета узастопна у свим такмичењима.

 

Сурдулица – Стадион Радника. Судија: Ненад Ђокић. Помоћници: Немања Петровић, Ненад Курчубић. Жути картони: – Црвени картони: – Стрелци: 0:1 Стојиљковић у 28. минуту, 0:2 Бабић у 47. минуту, 0:3 Симић у 56.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Бабић, Дегенек, Родић (од 61. Јовељић), Јовичић (од 46. Хајдин), Ебисилио, Симић, Милић (од 46. Милијаш), Марин, Стојиљковић. Тренер: Владан Милојевић.

Динамо (В): Ђурић, Станковић, Вешковац (од 68. Станојевић), Гашић, Сићовић (од 46. Ратковић), Ђуришић, Карапанџић (од 61. Стевановић), Павишић, Недељковић, Сурака, Димитров. Тренер: Радмило Јовановић.

Повезане вести

3 comments

Veteran Sever нов 11, 2018 at 02:11

Super….bravo… Sta je sa Melegom i Jevtovicem? Da li su i oni,kao Kafu, vidjeni za „adio“..? A kakva je to povreda Boacija…pa njega vise niko i ne pominje!!!???

Reply
Goran нов 11, 2018 at 08:46

Povreda zadnje loze Boacija pisalo je duze vreme nece igrati http://www.mojacrvenazvezda.net/183062/2018/10/30/duza-pauza-za-boacija-2/

Reply
Mile seljak нов 10, 2018 at 18:05

Lepo….bravo .

Reply

Leave a Comment