Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 16. коло: Динамо Врање – Црвена звезда

Након велике еуфорије која је настала након тријумфа наших фудбалера у дуелу 4. кола УЕФА Лиге шампиона против енглеског Ливерпула, сви се морамо вратити на домаћи колосек пошто нас овог викенда очекује меч 16. кола Супер лиге Србије. У првој утакмици другог круга шампионата фудбалери Црвене звезде гостују екипи Динама из Врања.

Две екипе су током актуелне сезоне већ одиграле два сусрета. На самом старту шампионата 20. јула на стадиону „Рајко Митић“ наши фудбалери су головима Јованчића, Јовељића и Јевтовића славили резултатом 3:0. Други сусрет две екипе одиграле су у Врању у оквиру 1. кола Купа Србије. Црвено-бели су тада остварили још једну победу резултатом 2:0, а овога пута мрежу Врањанаца заресли су Стојиљковић и Јовељић.

Интересантно је да ће трећи сусрет две екипе у само четири месеца бити одигран на трећем стадиону. Овога пута Динамо ће бити домаћин на Градском стадиону у Сурдулици, стадиону где играју своје суперлигашке мечеве.

Две екипе у предстојећи меч улазе са различитих позиција. Док су црвено-бели у претходних 15 мечева остварили 14 победа и један реми, Динамо на зачељу табеле има учинак од две победе, један реми и 12 пораза и сигурно за сада фигурирају као најозбиљнији кандидат за селидбу у нижи ранг. Динамо је у последњих пет првенствених утакмица доживео четири пораза, а једино су успели да ремизирају 1:1 са екипом ОФК Бачке.

Црвена звезда и Динамо Врање су до сада у историји одиграли три званична меча. Од тога један је био у националном шампионату и два у Купу Србије. Сва три меча наши фудбалери су решили у своју корист уз гол коефицијент 10:0.

Након сусрета са Ливерпулом који је донео и физичко и психичко пражњење, али и одређене повреде тешко је предпоставити у којем ће саставу наш тим наступити. Јасно је да због повреде сигурно у тиму неће бити Филипа Стојковића, Горана Чаушића и Ричмонда Боаћија. Уз то јасно је да ће тренер Милојевић и неке од стандардних играча одморити у овом сусрету.

Супер лига Србије, 16. коло:
Динамо Врање : Црвена звезда
Стадион: Градски стадион у Сурдулици
Датум: Субота 10. новембар 2018. г.
Почетак: 15 часова
Потенцијални састав: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Јовичић, Јованчић, Ебисилио, Симић, Јовељић (Јевтовић), Стојиљковић.

Повезане вести

1 comment

Estrella Roja нов 9, 2018 at 16:52

Nemoguće da ne znate da je Jovančić, na veliku žalost, izgubljen za malo duže vreme. Možda i Kafu bude u prvom timu, potpuno bi bilo nelogično igrača plaćenog 700 000 evra za šest meseci ne staviti ni na klupu. Čisto da vidimo može li dve tri utakmice da odigra u kontinuitetu, a da ima kvalitet to je nama zvezdašima više nego jasno. Btw, sinoć na utakmici Dinamo Spartak Trnava, ono što je moglo da se vidi od magle, Jirka poprilično nezapažen, nije dao niti jedan gol u prvenstvu u kome njegov tim ima 18 boda manje od prvoplasiranog. Očigledno da je u pitanju faktor Grujić, mislima ste u budućoj sredini i krećete sa stagnacijom. Odmah ga treba dovesti u januaru kako bi počeo da se uklapa na novu sredinu.

Reply

Leave a Comment