Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

ЛШ 4. коло: Црвена звезда – Ливерпул

У уторак 6. новембра са почетком од 18:55 часова на стадиону „Рајко Митић“ игра се меч 4. кола групе „Ц“ Лиге шампиона. Након два узастопна гостовања црвено-бели дочекују екипу Ливерпула.

Пре две недеље на „Енфилду“ енглески великан је славио са убедљивих 4:0, али слободно се може речи да се наши фудбалери нису обрукали и да су пружили знатно бољу игру у односу на гостовање у Паризу. Овога пута пулени Владана Милојевића имаће иза себе и подршку 50.000 ватрених навијача који ће сигурно представљати ветар у леђа нашим играчима како би пружили што бољу представу.

Биће ово четврти дуел две екипе у историји, а сви досадашњи мечеви одиграни су у најелитнијем фудбалском такмичењу. У сезони 1973/74 црвено-бели су оба пута славили резултатом 2:1, али је сада однос снага потпуно другачији што се и показало у недавном дуелу у Ливерпулу. Сви морамо бити свесни да све изузев победе „Редса“ представљало би прворазредну сензацију, али такође и сви знамо да се није тако ретко дешавало да фаворит дође на београдску Маракану и изгори у атмосфери које се ретко где виђа.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић нема већих кадровских проблема изузимајући Ричмонда Боаћија, па је и састав нашег тима готово известан. Милан Борјан је пропустио гостовање у Новом Саду, али ће овога пута заузети своје место. Испред њега сигурни су Филип Стојковић, Вујадин Савић, Милош Дегенек и Милан Родић. Пар задњих везник чини ће Бранко Јовичић и Ненад Крстичић, а за очекивати је да креативни део везног реда покриле Лоренцо Ебисилио. На десном и левом крилу можемо очекивати Ел Фарду Бена и Марка Марина, а најистуренији у нападу биће Милан Павков. Једино што би можда тренер Милојевић могао да изротира је да Марина гурне у средину, а да на лавом крилу поверење укаже Вељку Симићу.

У сваком случају очекује нас спектакл на стадиону „Рајко Митић“ и надамо се да ће и играчи на терену и навијачи на трибинама бити на висини задатка.

– Лига шампиона, група „Ц“ 4. коло:
Црвена звезда : Ливерпул
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Уторак 6. новембар 2018. г.
Почетак: 18:55 часова

Повезане вести

Leave a Comment