Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

СРЛС 6. коло: Партизан-Црвена звезда 27:26

У оквиру 6. кола Супер рукометне лиге Србије на програму је био вечити дерби. Иако дуели црвено и црно-белих одавно не одлучују о трофејима у српском рукомету, вечити дерби увек има тежину и важан је за обе екипе. Домаћин овог дуела у дворани УСЦ „Вождовац“ била је екипа Партизана која је наставила низ непобедивоти у дуелима са нашом екипом.

Партизан : Црвена звезда 27:26 (16:12)

Био је ово четврти узастопни вечити дерби у којем су црно-бели славили и након ове утакмце изједначили су се на табели на позицијама четири и пет са екипом Мокре Горе из Зубиног Потока са укупно седам освојених бодова. Са друге стране рукометаши Црвене звезде са пет бодова деле позиције од 7. до 9. места са екипама Кикинде и Обилића.

Имали су црно-бели вођство највећим делом утакмице, имали и плус 5, али су црвено-бели захваљујући пре свега веома чврстој и борбеној одбрани и одбранама Немање Љубеновића да надокнаде минус, изједначе, а затим и да у пресудним тренуцима буду кажњени за пад концентрације.

Дошли су домаћи на старту до два гола предности, Црвена звезда успела да преокрене резултат након серије од три везана гола у 13.минуту и једини пут поведе на мечу (4:5), а затим је истом мером узвратио и тим Бојана Бутулије. У 23.минуту црно-бели су први пут имали три гола предности, да би након грешака у организацији игре Црвене звезде прво полувреме завршили контранападима и са три везана гола поставили 16:12.

У наставку, голом Грубића црно-бели имају +5 (17:12), и контролишу резултат и предност до 40.минута. Црвена звезда је стрпљиво смањивала предност, и заиграла доста боље у одбрани. На гол је стао и Немања Љубеновић, који је са неколико одбрана подигао самопоуздање саиграчима. Звезда је постизала голове у серијама, кажњавала игру противника са седам играча у пољу и пропустила неколико прилика за поравнање. У 55.минуту Стошљевић и Димић доносе изједначење – 23:23, и увод у неизвесну завршницу.

Црно-бели су повели преко капитена Стевановића, а црвено-бели су ушли у нервозу, грешили, промашивали под притиском за пасиван напад, да би техничке пропусте у игри казнили Минић, а затим и Бандука за 26:23. Љубеновић је успео у два наврата да осујети ривала да обезбеди победу пре последњег минута, а Пешић и Рајичевић након контранапада 18 секунди пре краја меча доносе 26:25, када је Бутулија затражио тајм-аут.

Црвено-бели су се одлучили за пресинг, а у последњим секундама бивши капитен Црвене звезде, Младен Шотић је успео да у дуелу са Јанком Пешић буде успешнији и да постигне гол за победу. Стошљевић је успео само да постави коначан резултат у последљој секунди сусрета, 27:26.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Давор Лаковић са 5 погодака, четири пута је био прецизан Иван Рајичевић, а по три пута су погађали Михаило Стошљевић, Владимир Димић и Јанко Пешић.

У наредном колу Звезда дочекује Рудар из Костолца у „Шумицама“.

Београд, дворана: СЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 900. Судије: Мошорински (Нови Сад), Панџић (Зрењанин). Седмерци: Партизан 4 (4), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Партизан 4, Црвена звезда 6 минута.

ПАРТИЗАН: Ерић, Бандука 5, Грубић 1, Радовановић 2, Јелић, Падежанин 4, Минић 2, Микић, Илић (4 одбране), Пижурица, Трнавац (3 одбране), Јовановић, Стевановић 6 (4), Кешељевић, Мићић 1, Шотић 5. Тренер: Бојан Бутулија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 4, Лаковић 5, Туфегџић, Љубојевић, Љубеновић (6 одбрана), Бугариновић 2, Панић, Херцеговац, Радисављевић (2 одбране), Димић 3, Поповић, Ђорђијевић 2, Рајичевић 4 (2), Стошљевић 3, Јокић 3. Тренер: Ненад Перуничић

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment