Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Цедевита се у Београду пије „на екс“ !

Црвена звезда – Цедевита 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27)

У шестом колу АБА лиге, Звезда је дочекала свог омиљеног госта -екипу Цедевите, која је, иако у периоду великих промена, победом против Будућности у прошлом колу наговестила да би могла бити тврд орах вечерас. Да је Цедевити овај меч од велике важности говори и податак да су одмах након гостовања Тофашу, у среду, допутовали у Београд надајући се да ће евентуалном победом у потпуности ухватити прикључак у борби за плеј оф.

Међутим…

Почетак утакмцице Звезда је обележила чврстом игром у одбрани и дорбом игром у нападу, па је предност врло брзо отишла на +10 тј.13:3. С обзиром да Цедевита није имала решење за нашу одбрану Римац је био принуђен да посегне за новим-старим појачањем Пуленом који је мало повезао редове у нападу а тај период се поклопио и са неколико промашаја отворених шутева наших играча али и изврсном асистенцијом Регланда на истеку напада за Цирбеса, који је у првој четвртини поред 5 поена, забележио и 5 скокова. Финиш прве четвртине припао је Оџу који је поред снажног закуцавања, поделио ефектно и једну рампу те је на крају прве четвртине резултат гласио 22-14.

Други период Бел отвара тројком на шта је узвратио Добрић полагањем зицера после асистенције Оџа, који је у тим тренуцима показивао разноврсност у својој игри. Проблеме које је имала у организацији напада, Цедевита је покушавала да реши „трчањем у леђа“, после наших погодака, што је Звезда решавала правовременим коришћењем малих фаулова док је офанзивно, најпре, Перпероглу погодио, па је после новог поготка расположеног Добрића за 28-17, Римац био принуђен да тражи тајм аут . Пулен је потом везао два промашаја за три поена, а Филип Човић доноси, шутем са полудистанце, нову највећу предност 30-17, а затим и тројком 33-19. Након везаних поена Човића, палицу је преузео Симанић, који је на једно погођено бацање додао и тројку за 39-21, па је Римац био приморан да потроши и други тајм аут после пет и по минута у другој четвртини. Звезда је у тим тренуцима била надахнута и Цедевита није налазила адекватна решења за такву игру. Погодак Кобса за три поена, само је био изазов за Берона да узврати са две узастопне тројке, прву „са Дендиних девет и по метара“, а другу после истрчавања из блока. Није згорег похвалити и игру Симанића у одбрани који је добро ротирао на Стипановићу у тим тренуцима при чему је овај, најпре, направио кораке а у следећем нападу од Борише „није видео Сунце“, али је ипак Пулен са две узастопне тројке вратио Цедевиту на пристојних 45-30, што је приморало Томића да затражи тајм аут. Финиш друге четвртине обележио је леп напад Звезде, где је Регланд комбиновао са Цирбесом и Перпероглуом, те је на повратну лопту Стратоса остао потпуно сам на периметру и погодио за три само дно мрежице да би, на другој страни, уз звук сирене Перковић узвратио преко руке Раданова погодивши изузетно тежак шут. Звезда је доминантно одиграла прво полувреме. Чврста и одговорна игра у одбрани са добром ротацијом и грађењем рекета резултирала је разноврсном игром у нападу и добрим балансом шута за два (11/18 -61,1%) и за три поена (7/14-50%) што је последица 11 асистенција, као и 21 скоком у нападу (14+7) где се посебно истакао Мајк Цирбес са 7 (4+3).

Поспаност на почетку другог полувремена у одбрани рекета, Цирбес је потпуно неутралисао сјајним отварањем за асистенцију Регланда, ауторитативним скоком у нападу, где је једном руком ухватио лопту после промашаја и положио лопту у кош, те „ливадом“ за Регланда. Атмосферу у Пиониру је додатно распалио Пулен погодивши тројку пропраћену негодовањем наших навијача а затим и Регланд раздвајањем одбране Цедевите карактеристичном променом правца. На све то, надовезао се и, вечерас, одлични Добрић што је било више него довољна инспирација за „Аиду“ на трибинама. За +21 односно 66-45, побринуо се, ко други но Добрић, новом тројком, па онда још једном за 69-47. Немоћ и фрустрација Цедевите, у тим тренуцима, најбоље се могла видети у бодичеку Кобса над Фајеом који је покушао да спаси једну лопту да која је напуштала границу терена.
Последњи период Цедевита је започела са две тројке, вечерас врло доброг, Бела што је натерало Томића да затражи тајм аут и ништа не препусти случају. На добро отварање четвртине Бела одговорио је Човић, погодивши најпре 3 слободна бацања после фаула при шуту за три поена ,да би онда вратио разлику на +20 тројком услед одличног протока лопте и тако угасио наду Цедевите да би се могла поновити Будућнот или бар Локомотива. Уследио је релативно миран период меча који су решиле да прекину судије тј. Сашо attention whore Пукл. Који је најпре преиначио фаул Лазића у три секунде у рекету Рамљака, а онда измислио фаул у нападу Берона да би му експресно доделио и техничку што је значио крај за Берона, будући да је имао четири личне грешке. Импресије публике због његових одлука врло брзо су му, хорски, и саопштене. Финиш утакмице је припао извођачима слободних бацања, па се и сам крај меча поприлично одужио.

Одлична игра наше екипе утицала је да вечерашњи меч остане само дерби на папиру. Цедевити је врло брзо стављено до знања да Звезда није екипа преко које се може тражити повратак на победнички колосек. Након отпуштања Лиме и Агилара, који нису оправдали очекивања, Цедевита није имала начина да одбрани свој рекет што показује и однос скокова 35-21 у корист Звезде. У скоку је посебно доминантан био Цирбес који их је сакупио 9 и био надомак дабл-дабл учинка, будући да је забележио и 11 поена. Звезда је имала одговор у дефанзиви на све покушаје Цедевите. Одлично је заустављала ране нападе, затварала рекет, добро ротирала па када се на одличну одбрану дода још боља игра у нападу која се одликовала разноврсношћу, пре свега, у првом полувремену када се и стварала разлика, јасно је ко се питао о свему на вечерашњој утакмици. У нашој екипи вечерас су сви добили прилику да одиграју бар неки минут и сви играчи су се и уписали у стрелце. Добрић је одиграо најбољу утакмицу сезони, као и Филип Човић.

Звезда је вечерас тимски шутирала за два поена 17/27 -63%, за три поена 10/22 -45,5%, док је једини лошији сегмент у игри вечерас било извођење слободних бацања 19/25 или 76 %. Домиминација се огледа и у 14 скокова више( 35-21), као и асистенцијама 22-12.

Треба напоменути да је Звезда обе дерби утакмице у досадашњем делу АБА сезоне решила прилично лако и убедљиво, те да борбу за што бољу позицију пред плеј оф од вечерас наставља као једина екипа без пораза.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 4.673. Судије: Саша Пукл, Миливоје Јовчић, Матеј Шпендл.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Регланд 10, Раданов 4, Човић 13, Перпероглу 10, Лазић 7, Фаје 4, Берон 6, Добрић 17, Ристић 2, Симанић 7, Цирбес 11, Оџо 3. Тренер: Милан Томић.

ЦЕДЕВИТА: Пулен 15, Кобс 6, Перковић 8, Катић 4, Бајо 2, Жганец 3, Стипановић 12, Бошњак 5, Кук 1, Рамљак 4, Бел 19. Тренер: Славен Римац.

Повезане вести

5 comments

Gogi нов 4, 2018 at 15:47

Kako je Mega kur*inski izgubila protiv groblja,filijala njihova a stalno nesto pametuju…

Reply
Goran нов 4, 2018 at 15:46

4 poraza Cedevite u 6 kola ovo ih moze kostati da budu u top 4 kluba na kraju regularnog dela iako imaju dobar tim,sto je dobro za nas…Jos imaju da igraju po 1 utakmicu sa nama kuci i gostovanja groblju i Buducnosti koji ce se takodje pored nas boriti za top 4 pozicije,mogu lako u te 3 utakmice jos 1 ili 2 a mozda i sve 3 da izgube…Moze jos neko da ih iznenadi pre svih Mega,Mornar,Olimpija…Ako se moje prognoze ostvare mogu da imaju 10ak poraza do kraja sto moze da ih ostavi bez borbe za pehar…Bilo bi idealno da Mega ili neko drugi zavrsi na koti 4 i sa nama igraju polufinale i da ih oduvamo a groblje verovatno i Buducnost polufinale i da Buducnost prodje onda im vratimo milo za drago a vec smo ih razmontirali par puta ove sezone+bice umorni od EL…

Reply
MILOS RANKOVIC нов 4, 2018 at 11:22

MI CEMO TEK BITI JAKI KAD SE JOS UIGRAJU IGRAMO SA 60 POSTO SNAGE SVI SU IGRALI I DALI MAKAR KOS NIJEDNA EKIPA NEIGRA SA SVIM IGRACIMA I KAD POGLEDATE KO IGRA EVRO LIGU BUDUCMOST DARUSAFAKA GRAN KANARIJA ARMANI BAJERN BARSA MI SMO OD OVIH EKIPA JACI OVA EVRO LIGA JE SMESNA KAKVA JE BILA PRE DVE GODINE UERO KUP JE BLIZU KVALITETA OVE EVRO LIGE DRAGO MI STO BUDUCNOST SVE IZGUBILA I TEK CE DA GUBI I U ABA LIGU MISLITE LAKO JE IGRATI VI NA KRAJU SEZONE NECETE ZNATI GDE STE SAMO POLAKO TAMO NEMA BOKANA I MILA DA VAM KUPUJE EVO CEDEVITA NEISPLACUJE PLATE GROBLJE ISPLACUJE ALI ONI DOVODE IGRACE DO 5000 EVRA MESECNO PLATA TAKO KAZE TEGELTIJA SMESNO BUDUCNOST OVU GODINU I OPET PO STAROM POSLE MILO NEDA PARE CAO

Reply
Asdfghjkl нов 4, 2018 at 11:12

Bem ti klub u kojem je tatin sin najkorisniji igrač, bez obzira na vrhunske rezultate

Reply
Србин са Космета нов 4, 2018 at 09:49

Одлична игра!
Филип данас урадио оно што се тражило од њега,Добрић најбољи,Перпероглу ће бити фит када то буде требало.Берон фасцинира погађањем шутева из трка.Регленд прави лидер!
Томић паметно врши измене и води екипу!

Reply

Leave a Comment