Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 15. коло: Пролетер (НС) – Црвена звезда

У оквиру 15. кола Супер лиге Србије фудбалери Црвене звезде гостују на новосадском „Карађорђу“ екипи Пролетера.

Најбоља српска екипа гостује најпријатнијем изненађењу досадашњег такмичења. Екипа са Слане баре, која по први пут у својој историји наступа у елитном рангу српског фудбала тренутно заузима пету позицију на табели СЛС-а са 23 освојена бода. Остварили су учинак од седам победа, два ремија и пет пораза и са правом конкуришу за место које води у плеј-оф домаћег шампионата. Интересантно је навести да су фудбалери Пролетера нанизали пет узастопних тријумфа. Након пораза у 9. колу првенства 22. септембра у Лучанима од Младости (0:1), редом су побеђивали Земун (4:1), Рад (3:1), Мачву (1:0), ОФК Бачку (1:0) и Динамо Врање (4:2).

Црвена звезда и новосадски Пролетер до сада су одиграли само један званични меч. Било је то у сезони 2013/14 у оквиру 1. кола Купа Србије. Тадашњи тим Црвене звезде предвођен тренером Славишом Стојановићем славио је у Новом Саду резултатом 3:0, а голове за нашу екипу постигли су Нејц Печник у 44. и Абиола Дауда у 60. и 84. минуту. У том мечу за Црвену звезду наступили су М. Весић, Н. Мијаиловић (Ф. Младеновић), М. Вешовић, Н. Мартиновић, Р. Омега, Н. Печник, М. Нинковић, В. Савићевић (Н. Милијаш), Г. Гогић (А. Ковачевић), С. Михајловић, А. Дауда.

Досадашњи резултати нашег клуба како у домаћим оквирима, тако и у УЕФА Лиги шампиона дају нам за право да будемо апсолутни фаворити у предстојећем мечу, а поново се очекује да тренер Милојевић комбинује са стартном поставом јер нас већ 6. новембра очекује меч 4. кола Лиге шампиона против Ливерпула на стадиону „Рајко Митић“. Из тог разлога нећемо ни покушавати да са наше тачке гледишта пројектујемо евентуални састав за новосадски дуел, али је јасно да у тиму сигурно неће бити Ричмонда Боаћија и Џонатана Кафуа.

– Супер лига Србије – 15. коло:
Пролетер Нови Сад : Црвена звезда
Стадион: „Карађорђе“ Нови Сад
Датум: Субота 3. новембар 2018. г.
Почетак: 15 часова

Повезане вести

2 comments

Boban нов 3, 2018 at 16:09

Mi celo prvo poluvreme nismo došli do gola Proletera,a igramo u najjačem sastavu!!!

Reply
Gogi нов 3, 2018 at 17:06

Na ovom terenu tesko da bi dosao do gola na traktoru a trcuci i jos ganjajuci loptu doci na ovakvoj njivi do gola je umetnost…Vidis da smo otaljali ovo preko ku*ca,dobro da neko od bitnijih igraca nije polomio nogu…

Reply

Leave a Comment