Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Павков ипак није најбржи

Фудбалери Црвене звезде у 14. колу Супер лиге Србије савладали су екипу ОФК Бачке из Бачке Паланке резултатом 3:1. Оно што је обележило ову, слободно се може рећи рутинску победу, свакако је први гол нашег клуба.

Најчешће у домаћем шампионату гости на стадион „Рајко Митић“ долазе само са једном жељом, а то је одбранити свој гол, или га барем што дуже успешно бранити. У таквој игри и наш клуб често има проблема да откључа противничку браву. Очекивало се да ће такав бити и дуел са гостима из Бачке Паланке. Међутим, тако није мислио и Милан Павков. Већ у 26. секунди сусрета Павков је у пуном трку распалио по лотпи са неких 20-25 метара и послао је у доњи десни угао голмана гостију Зоговића.

У том моменту многи су помислили да је у питању најбржи погодак црвено-белих у националним шампионатима, али је увидом у историју и статистику утврђено да су наши играчи у историји знали да буду и бржи. Утакмица која је одиграна на старом стадиону ФК Вождовац на Душановцу између домаће екипе и наше Црвене звезде 28. фебруара 2006. завршена је победом црвено-белих резултатом 2:0. Голове за наш тим постигли су Душан Ђокић и Бошко Јанковић. Управо је гол Душана Ђокића посебно занимљив јер је он најбржи Звездин поготак постигнут у шампионату. Ђоковић је мрежу Вождовчана затресао већ у 12 секунди меча.

Иако гол Милана Павкова не спада у категорију најбржих, свакако ће остати упамћен и дуго ће се препричавати.

Повезане вести

Leave a Comment