Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Преокретом до новог тријумфа

У оквиру 6. кола БПШ Супер лиге Србије, одбојкашице Црвене звезде оствариле су нови тријумф чиме су и даље остале непоражене у новом шампионату. Овога пута наше девојке савладале су у Обреновцу екипу ТЕНТ-а.

ТЕНТ : ЖОК Црвена звезда 2:3 (25:21, 25:22, 22:25, 23:25, 9:15)

Црвено-беле су „касно“ ушле у меч. Прва два сета заслужено су припала Обреновчанкама које су готово константно биле у предности. Наше девојке су покушавале да сустигну предност домаћина, али је домаћин када год је требало правио серију и преламао сет у своју корист.

У трећем сету коначно су одбојкашице Црвене звезде заиграле како умеју. Половином овог сета водиле су са 11:14, али су домаће са четири поена у низу преокренуле резултат у своју корист. Екипе су се смењивале у вођству, а онда је ТЕНТ повео са 21:18. Било је 22:20 за Обреновчанке када је наша екипа на сервис Милице Тасић везала пет поена и асом нашег примача смањила резултат на 2:1 – 22:25.

Четврти сет поново започиње предношћу домаћих играчица. Повеле су са 9:6, а црвено-беле су предвођене Милицом Тасић направиле серију од 1:8 и преокренуле резултат на 10:14. ТЕНТ је пришао на само поен до изједначења, али је наша екипа сачувала и повећала предност поенима расположене Милке Стијепић. Две везане сет лопте донела је Милица Милуновић, а Стијепићева је искористила другу за изједначење у сетовима – 23:25.

Звезда је одлично започела пети сет. Поенима Милуновићеве и асовима Чанак и Стијепић наш тим је повео са 2:6 и приморао тренера домаћих да затражи тајм аут. На промени страна црвено-беле су имале четири поена вишка. Ас сервисом Божице Марковић Црвена звезда је повела са 6:11, а са два везана поена Тасићеве и са 7:13. На крају Тасићева користи другу меч лопту и доноси Звезди веома битну победу – 9:15.

Најефикаснија на мечу била је Милка Стијепић која је освојила 25 поена. Милица Милуновић је уписала 14, а Божица Марковић и Катарина Чанак по 12 поена, док је Милица Тасић имала 10.

Након овог сусрета црвено-беле одбојкашице заузимају шесту позицију на табели БПШ Супер лиге Србије са седам освојених бодова, али се мора нагласити да наш клуб има и три утакмице мање одигране. Већ у среду 31. октобра две екипе ће се поново састати у Обреновцу у оквиру четвртфинала Купа Србије. Наредни првенствени меч црвено-беле играју на свом паркету 2. новембра, а противник је велики ривал екипа Визуре из Руме.

Повезане вести

Leave a Comment