Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Демонстрација силе у Суботици

Кошаркашице Црвене звезде гостовале су у Суботици екипи Спартака у 6. колу Прве женске лиге Србије. И поред чињенице да су пре само три дана наше девојке имале изузетно тежак меч у регионалној ВАБА лиги са званичним шампионом тог такмичења, то их није спречило да сигурном игром наставе низ победа у свим овосезонским такмичењима.

ЖКК Спартак Суботица : ККЖ Црвена звезда 56:97 (19:19, 9:16, 14:33, 14:29)

Нешто спорије су црвено-беле девојке ушле у овај сусрет. Целокупан први период игре протекао је у резултатској клацкалици, а томе иде у прилог и податак да нити једна екипа није успевала да стекне више од четири поена предности. На крају првог дела игре остао је резултатски егал 19:19.

У другој четвртини више од два и по минута чекало се до првог поена, а затим Суботичанке праве серију 6:0 којом стичу прву осетнију предност. Пуних пет минута је било потребно нашим девојкама да постигну прве поене у другом периоду игре, а затим серијом 11:0 преокрећу резултат и на полувреме одлазе са предношћу 35:28.

Друго полувреме коначно је донело очекивану игру црвено-белих девојака. Затрпавале су кош Суботичанки из свих позиција па је на минут и по пре краја треће четвртине предност Црвене звезде износила и +29 поена. Пред последњих десет минута игре отишло се резултатом 68:42 за Београђанке.

Где су стале у трећој, црвено-беле су наставиле и у четвртој четвртини. За пет минута игре серијом од 19:0 наше девојке не само да су решиле питање победника већ су стигли до предности којом су резултатски потпуно понизиле домаће играчице. Коначан резултат 97:56 говори сам за себе.

Најефикасније у нашим редовима биле су Милина Мишељић са 22, Снежана Богићевић са 18 и Марта Вуловић са 16 поена, а код домаћина једине светле тачке биле су Слађана Радуловић са 26 и Сања Орозовић са 17 поена.

ККЖ Црвена звезда: М. Ђорђевић 8, Н. Наумчев 6, А. Кљатанић 5, М. Вуловић 16, К. Топузовић 6, И. Катанић 8, Н. Тешић 2, С. Богићевић 18, М. Бојовић 4, М. Мишељић 22, К. Дешић 2, М. Зукановић.

У наредном 7. колу Прве женске кошаркашке лиге Србије Црвена звезда у дербију кола дочекује екипу Новосадске ЖКА. Меч је на програму 3. новембра.

Повезане вести

Leave a Comment