Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 13. коло: Мачва – Црвена звезда

Убитачан ритам наших фудбалера наставља се и у недељу. Након утакмице 3. кола Лиге шампиона у Ливерпулу пулене тренера Владана Милојевића очекује гостовање на Градском стадиону у Шапцу у оквиру 13. кола Супер лиге Србије.

Фудбалери Мачве велики су дужници црвено-белима још од 7. априла 1951. године када су на опште изненађење фудбалске јавности савладали као гости нашу екипу у тадашњем шампионату ФНР Југославије резултатом 2:1. И претходне сезоне Шапчани су непријатно изненадили екипу Владана Милојевића пошто су у четвртфиналу националног купа славили након извођења једанаестераца (0:0 – 5:4). Претходне сезоне у првенству Србије црвено-бели су остварили два тријумфа. На стадиону „Рајко Митић“ било је 4:0, а у Шапцу у једној веома тешкој утакмици наши фудбалери су у финишу меча пробили одбрану домаћина и славили резултатом 2:0.

У актуелном шампионату Мачва тренутно заузима 9. позицију на табели са 13 освојених бодова. Остварили су четири победе, један реми и седам пораза. У последњих пет првенствених дуела Шапчани су претрпели четири пораза, а савладали су екипу ОФК Бачке код куће 6. октобра резултатом 2:0. Након серије неуспеха Шапчани су довели новог тренера па ће против наше екипе Мачву по први пут предводити Дарко Тешовић некадашњи тренер Радничког 1923 из Крагујевца и некадашњи фудбалер Партизана.

Црвена звезда и Мачва су кроз историју одиграли седам мечева. У пет је славио наш клуб, а по једном се сусрет завршавао без победника и једном су славили играчи Мачве. Гол коефицијент је убедљиво на нашој страни 14:3.

– Супер лига Србије – 13. коло:
Мачва : Црвена звезда
Стадион: Градски стадион у Шапцу
Датум: Недеља 28. октобар 2018. г.
Почетак: 16:30 часова

Повезане вести

1 comment

Veteran Sever окт 28, 2018 at 17:31

Vodimo 1:0…Sjajan gol glavom Pavkova! Centralna figura naseg tima Ebesilio. Dobra utakmica…Dobro se krecemo. Naravno, i danas Ben i Krsticic, ne postoje na terenu, a projektovani su kao nasa dva kljucna igraca! Njih dvojica od Salcburga, kao da nisu mnogo zainteresovani za igranje fudbala! Ako nisu – mogu na tribine, a ne da dva meseca igraju skrivalicu na terenu!

Reply

Leave a Comment