Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Три нове школе у Звездиној мрежи

Школа Црвене звезде проширила је сарадњу потписивањем уговора са три нова клуба, а мрежи развоја талената црвено-белих прикључили су се фудбалски клуб Хамилтон Србијанс из Канаде, Феникс из Шапца и ДФК Дорћол.

Параф на договор о пословно техничкој сарадњи ставили су Светозар Мијаиловић, председник Црвене звезде и представници клубова Марко Ристић, Бојан Јоргачевић и Зоран Средић.

Циљ нам је да све што Звезда ради и ствара у својој школи буде доступно и ван граница земље, у региону, Републици Српској, Црној Гори, али и дијаспори, земљама где је бројно српско становништво. Не желимо да се ограничавамо само на Србе, већ нам је интерес да привучемо све младе људе. Волео бих да школе фудбала имају у виду да је сарадња са шампионом Србије за понос, али и обавеза јер богата историја захтева да будемо у рангу са најбољим клубовима света што није лако. Пожелео бих успех школама, јер њихова улога није само фудбалски развој деце већ и обавеза да малишане усмере на исправан животни пут – рекао је Светозар Мијаиловић.

Важност проширења сарадње истакао је и Владимир Цвјетићанин, координатор Звездине школе.

Потписом сарадње са три школе фудбала стигли смо до 57 сарадника. Велико ми је задовољство што смо потписали први уговор са северноамеричком школом фудбала и велико је задовољство што проширујемо пројекат и на друге континенте. Такође, успоставили смо сарадњу са школом фудбала из Шапца, краја из којег нам долази велики број талената, а ту је и представник Београда, ДФК Дорћол. Наставићемо акцију јер представља будућност Црвене звезде и веома сам захвалан управи клуба што нам је пружила пуну подршку у развоју пројекта – рекао је Цвјетићанин.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment