Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкашице савладале Клек МД Зрењанин

Одбојкашице Црвене звезде гостовале су екипи Клек МД Зрењанин у заосталом мечу 1. кола БПШ Супер лиге Србије.

Клек МД Зрењанин : ЖОК Црвена звезда 2:3 (25:22, 25:20, 16:25, 20:25, 18:20)

Црвено-беле нису ушле у меч онако како су желеле. После два одиграна сета су губиле са 2:0, али су се онда на сјајан начин вратиле и на крају тријумфовале у драматичној завршници.

Домаће су на почетку меча сјајно сервирале и дошле до вођства од 10:5. Црвено-беле су након техничког тајм аута везале три поена и пришле на 12:11. Поново је Клек направио разлику од три поена, а Звезда је поенима Милке Стијепић и Божице Марковић изједначила на 20:20. Међутим, наше одбојкашице нису успеле да преокрену резултат у своју корист, а Клек је дошао до три везане сет лопте. Другу су домаће искористиле и повеле – 25:22.

Средином другог периода игре Клек је нанизао шест поена на сервис Марије Миљевић за 15:8. У тим тренуцима блистала је Александра Глигорић која је три пута блокирала наше одбојкашице. Звезда је успела серијом од 1:6, када је одлично сервирала Милица Тасић, да приђе на 20:18, а потом је везала још два поена и дошла на корак од изједначења. Ипак, тада на сервис линију стаје Марија Миљевић која је сјајно сервирала током читавог меча и донела је свом тиму четири сет лопте у низу. Наша екипа је одмах направила грешку и други сет је пирпао Клеку – 25:20

Наше одбојкашице су се пробудиле на почетку трећег сета и коначно заиграле на очекиваном нивоу. Повео је Клек са 5:1, а онда је уследила канонада Звездиних дама. Прво је наш тим са шест везаних поена преокренуо резулат на 5:7, а потом је на сервис Милке Стијепић нанизао још шест за 6:13. Црвено-беле су дошле до двоцифреног вођства када је сервирала Тасићева (7:17). Нису дозволиле домаћој екипи да се резултатски врати у игру и смањују на 2:1 – 16:25.

Наставила је наша екипа са добром игром. Постепено су увећавале предност у четвртом сету која је после два везана поена Стијепићеве и Милуновићеве износила 5:9. На половини сета је Божица Марковић освојила два поена у низу, а успешним блоком је повисила на 8:13. Одбојкашице Црвене звезде су биле добре на мрежи, оствариле неколико блокова, а у нападу је предњачила Милка Стијепић која је предводила црвено-беле до 14:20. Пришле су домаће на минус 3, али је Звезда освојила наредна три поена и изједначила – 20:25.

Звезда је добро започела пети сет повела са 2:5, али је клек одмах ухватио прикључак и изједначио. На промени страна домаће су имале минималну предност. Играо се поен за поен, а са два везана блока у завршници сета Клек стиже до две меч лопте. Божица Марковић и Милка Стијепић не дозвољавају домаћину да дође до победе, а потом су још два пута наше одбојкашице заутсавиле Клек. Обе екипе имале су по прилику да окончају меч тријумфом, а онда је феноменална Милка Стијепић решила да донесе нашем тиму победу са три везана поена – 18:20.

Фантастичну партију пружила је Милка Стијепић која је била најефикаснија са 32 поена. Божица Марковић је освојила 17, а Милица Тасић и Милица Милуновић по 11 поена.

Наше одбојкашице сада имају две победе из исто толико одиграних мечева, а нареедни сусрет играју у недељу 28. октобра када ће гостовати у Обреновцу екипи ТЕНТ-а.

Дворана: СД Милош Грбић. Гледалаца: 200

КЛЕК МД ЗРЕЊАНИН: Зубац, М. Миљевић 6, Џамић 14, Дејановић (либеро), Т. Миљевић 9, Перовић, Праштало, Спасојевић 19, Глигорић 13, Гаћеша 15. Нису играле: Ђенић, Вулетић. Тренер: Милорад Кијац.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић, Чанак 2, Стијепић 32, Б. Марковић 17, Јакшић, Видојевић 1, Милуновић 11, Ђорђевић 5, Тасић 11, Делић 3, Степановић (либеро). Није играла: Таубнер. Тренер: Александар Владисављев.

Повезане вести

Leave a Comment