Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

ЛШ У-19: Ливерпул – Црвена звезда 2:1-крај

Лига шампиона У-19, група „Ц“
3. коло:
Стадион: „Лангтри Парк“-Сент Хеленс (капацитет: 18.000)
Ливерпул У-19 : Црвена звезда У-19 2:1 (0:0)
-0:1 – Д. Јовељић 75`
-1:1 – Р. Камачо 86`
-2:1 – Р. Вилијамс 90`
Жути картони: Р. Камачо (ЛИВ); Н. Аџибаба (ЦЗВ); Б. Адекање (ЛИВ); М. Гордић (ЦЗВ)

Ливерпул У-19: В. Јарош, Н. Вилијамс (К. Хевер), А. Луис, Р. Вилијамс, Т. Клејтон, Л. Кларксон, Б. Адекање (Л. Лонгстаф), К. Џонс, П. Глацел (Е. Диксон-Бонер), Џ. Кејн (Б. Данкан), Р. Камачо. Тренер: Б. Лутес (Енглеска)

Црвена звезда У-19: М. Гордић, Д. Кукољ, А. Терзић, М. Миликоћ, Н. Савић, Д. Јовичић, Н. Аџибаба (Д. Милисављевић), М. Стојановић (И. Стојанчић), Д. Јовељић, Б. Јоцић (Б. Бурмаз), Л. Великић (Н. Купусовић). Тренер: Б. Живковић (Србија)

У веома узбудљивом дуелу трећег кола омладинске Лиге шампиона омладинци Црвене звезде поражени су од Ливерпула резултатом 2:1.

Домаћин је био опаснији и конкретнији ривал у првом покувремену, али су црвено-бели дисциплинованом игром неутралисали покушаје, пре свега расположеног Адекањеа.

Упркос бробеном издању изабраници Братислава Живковића отишли су на одмор са горким укусом у устима због повреде колена коју је у 30. минуту доживео Савић.

Спуштен гард у наставку је донео знатно више посла за оба голмана, па ће се препричавати шансе Стојанчића, на једној, и Адекањеа и Камача, на другој стани.

Казну за неискоришћене шансе домаћина донео је Јовељић поготком у 79. минуту. Сјајни нападач успео те тако да се и против трећег ривала упише у стрелце.

Прекршај у Гордићевом шеснаестерцу био је повод за најстрожу казну, али је маестрални голман Београђана зауставио ударац Луиса.

Ипак, у 86. минуту, Камачо је донео изједначење, а шест минута касније, Рис Вилијамс потпуно је преокренуо резултат и незаслужено оставио црвено-беле презних шака.

– Група „Ц“, 3. коло:
ПСЖ У-19 : Наполи У-19 0:0 (0:0)
Ливерпул У-19 : Црвена звезда У-19 2:1 (0:0)

– Табела:
1. Ливерпул (У-19) 7
2. ПСЖ (У-19) 4
3. Наполи (У-19) 3
4. Црвена звезда (У-19) 1

Повезане вести

1 comment

Pravedni Dzo окт 24, 2018 at 19:37

Bravo decaci,ponovo ste dokazali da Vredite….ali sta da se radi sreca nije uvek na strani onij koji je zele vise.Srecno u nastavku lige sampiona sa zeljom da mlade navijacke snage Marakane dodju da vas bodre na Cuki…i da bude ambijent koji zasluzujete….Srecno mali heroji…..tako se bori za taj dres….

Reply

Leave a Comment