Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Јовић: „Надам се да ће Савез имати слуха, јер можемо направити нешто велико“

Поникао је у нашем клубу и наговестио да за њега границе не постоје. На жалост, сплетом разноразних околности није сав свој таленат могао да покаже у дресу омиљених боја, али сви ми смо срећни што и у печалби имамо играча о коме фудбалска Европа прича. Оно што је Лука Јовић пре неко вече учинио у дресу Ајнтрахта ушло је у историју и једног таквог такмичења као што је Бундеслига.

И два дана након спектакуларних пет погодака на једном бундеслигашком сусрету, Лука Јовић није полетео и поред свих хвалоспева који стижу са свих страна:

– „Заиста невероватан осећај, захвалан сам Богу за све што се догодило. Понео сам лопту кући, тата и мама добијају поклон. Сви у клубу су одушевљени и нико не може да верује да сам успео да урадим тако нешто са само 20 година. Дичим се чињеницом да сам најмлађи стрелац пет погодака на једном бундеслигашком мечу. Много ме питају да ли ћу дочи до 20 голова у сезони. Мислим да могу то да урадим, али је мени тим најбитнији. Надам се добрим резултатима, а голови ће доћи као награда.“

Колико је и клуб из Франкфурта очаран издањем младог српског репрезентативца говори и чињеница да је његов дрес изложен и у музеју Ајнтрахта.

– „Почаствован сам. Велика ми је част што сам успео да уђем у историју овог клуба са само 20 година и да ћу по нечему остати упамћен у Ајнтрахту.“

Лука Јовић се осврнуо и на репрезентативне обавезе. Иако је већ дебитовао за „А“ селекцију сложио се са недавном изјавом Немање Радоњића да млада репрезентација Србије уколико буде комплетна може на Европском првенству за младе које се игра наредне године у Италији чак и до златне медаље.

– „Слажем се са Немањом и надам се да ће људи из Савеза схватити да имамо шансу да направимо нешто велико и да ћемо сви добити прилику да наступимо на том Европском првенству.“

Сасвим је јасно да ће врло скоро и „А“ селекција нашег националног тима у Луки Јовићу добити играча који ће равноправно конкурисати за најбољу поставу и да са њим, Митровићем и Пријовићем Србија неће имати проблема када је постизање голова у питању.

Повезане вести

Leave a Comment