Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 12. коло: Црвена звезда – Рад

Након двонедељне паузе фудбалери Црвене звезде у суботу 20. октобра одиграће меч 12. кола Супер лиге Србије. На стадион „Рајко Митић“ стиже екипа београдског Рада која тренутно на табела СЛС-а заузима 10. позицију са 13 освојених бодова.

Предстојећи меч биће 60. првенствени дуел две екипе. Наш клуб је у међусобном скору далеко успешнији остваривши 48 победа, девет мечева је завршено без победника, а „Грађевинари“ су славили два пута. Када је реч о дуелима на нашем највећем стадиону од до сада одиграним 30 мечева фудбалери Рада су само једном осетили сласт победе и једном су ремизирали, док су остале утакмице припале момцима у црвено-белим дресовима. Последњи пут фудбалери Рада су напустили наш стадион непоражени 19. августа 2012. године. Меч је окончан резултатом 2:2, а остао је упамћен по томе што је након сусрета тадашњи тренер Роберт Просинечки поднео неопозиву оставку. Те сезоне и меч на Бањици је окончан ремијем (1:1), а онда је уследио низ од 10 првенствених дуела у којима су славили фудбалери Црвене звезде. Треба напоменути да су „Грађевинари“ савладали наше фудбалере 29. октобра 2014. године на стадиону ФК Обилић на Врачару резултатом 1:0, али је то био меч осмине финала Купа Србије за сезону 2014/15.

Претходне сезоне Црвена звезда је у оквиру 2. кола националног шампионата славила на стадиону „Краљ Петар I“ резултатом 2:0, а у стрелце су се уписали Ле Талек у 37. и Александар Пешић у 90. минуту сусрета. Дуел 17. кола који је одигран на нашем стадиону 18. новембра прошле године потпуно је припао пуленима Владана Милојевића који су до врха напунили мрежу „Грађевинара“. Са четири поготка Ричмонда Боаћија и два гола Александра Пешића наш тим је остварио једну од најубедљивијих победа у дуелима са Радом – 6:1.

Када већ помињемо резултатски најубедљивију победу над комшијама са Бањице, требамо се подсетити сезоне 1994/95. Црвена звезда је тада у оквиру 35. предпоследњег кола првенства СР Југославије пред око 20.000 навијача на нашем стадиону савладала Рад резултатом 8:1. Троструки стрелац на том мечу био је Небојша Крупниковић, Дејан Стефановић је постигао два гола, а по једном су се у листу стрелаца уписивали Марко Перовић, Дејан Петковић и Дарко Ковачевић.

Велики знак питања се јавља када се говори о могућем саставу наше екипе за сутрашњи меч. Јасно је да ће бити доста измена у односу на састав који је недавно одиграо куп дуел у Врању. За очекивати да је ће место међу стативама заузети Борјан. Последња линија тима требала би да буде у стандардном саставу, с`тим да се капитен Савић и даље није опоравио од повреде зарађене током дуела на „Парку Принчева“. Стојковић, Бабић, Дегенек и Родић ће заузети своје место. Трио на средини терена требали би да чине Јовичић, Јованчић и Чаушић или Ебисилио. Дилема на десном крилу сигурно су Ел Фарду Бен и Џонатан Кафу, а на левом је готово известан Вељко Симић. Велика дилема је и позиција најистуренијег нападача. Велика је вероватноћа да ће стручни штаб сачувати Боаћија за гостовање на „Енфилду“, али је могуће да добије извесне минуте на предстојећем мечу, тако да би одд првог минута на терен могли или Милан Павков или Никола Стојиљковић.

– Супер лига Србије, 12. коло:
Црвена звезда – Рад
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: 20. октобар 2018. године
Почетак 19 часова

Повезане вести

Leave a Comment