Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовељић међу најбољим Звездиним тинејџерима

Дејан Јовељић је поготком у дуелу са Динамом у шеснаестини финала Купа Србије наставио голгетерску серију и додатно поправио личну статистику у сениорској конкуренцији.

 

Деветнаестогодишњи нападач после Земунове затресао је и мрежу Врањанаца, чиме је стигао до шестог сениорског поготка и наговестио да би могао да испише нове странице клупске историје.

 

Јовељић је ове сезоне три пута био стартер и на сва три меча уписао се у стрелце, па је већ сад достигао голгетерски учинак из претходне сезоне у којој је тресао мреже Спартака, два пута, и Вождовца.

 

Млади нападач поготком на југу Србије осамосталио се на четвртом месту листе Звездиних тинејџера по броју погодака, а једини играчи који су у црвено-белом дресу постигли више од шест голова до 20. године су Лука Јовић, Лука Милуновић и Лука Аџић.

 

Јовељићев суграђанин из Бјељине уједно је и најмлађи стрелац у историји шампиона Србије и лидер на листи стрелаца са 13 погодака. Са два мање прати га Милуновић, док је трећи имењак, Аџић, постигао девет.

 

Актуелни нападач тима из Љутице Богдана већ после девет утакмица иза себе је оставио Марка Грујића и још осам играча који су се током последње деценије као тинејџери уписивали у стрелце, а имајући у виду импресивне бројке тешко је поверовати да ће се зауставити на садашњем учинку.

 

Наиме, Јовељић тренутно постиже погодак у просеку на сваких 79 минута, а статистика постаје још импресивнија кад се узме у обзир учинак и у јуниорској конкуренцији у којој центарфор рођен 1999. године може да се похвали погоцима постигнутим против омладинаца Наполија и Пари Сен Жермена, али и са још два поготка на три меча Омладинске лиге Србије.

 

Време је, без дилеме, Јовељићев савезник, али у евентуалном обарању рекорда и главни противник, јер за остварење циља и постизање још бар седам погодака има још нешто више од девет месеци колико га дели од уласка у трећу деценију живота.

 

Број погодака до 20. године

 

Лука Јовић 13

Лука Милуновић 11

Лука Аџић 9

Дејан Јовељић 6

Марко Грујић 5

Михаило Ристић 3

Марко Вешовић 2

Вукан Савићевић 2

Вукашин Јовановић 2

Лука Илић 2

Дарко Лазовић 1

Урош Ћосић 1

Даниел Аврамовски 1

Срђан Плавшић 1

Повезане вести

Leave a Comment