Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошарка

АБА лига 4. коло: Црвена звезда – Игокеа

Црвена звезда у четвртом колу АБА лиге дочекује Игокеу.

Екипа Црвене звезде у овај меч улази као лидер на табели са учинком од све три победе док Игокеа има једну победу (Цибона) и два пораза (Мега и Будућност).

У оквиру регионалне АБА лиге Црвена звезда и Игокеа састајали су до сада 14 пута. Звезда на свом конту има девет победа док је Игокеа славила пет пута. Последњи тријумф Игокее десио се 15.11.2015. у дворани Пионир. Многи навијачи Звезде и дан данас памте далекометну паљбу Вука Радивојевића који је при нерешеном резултату 72:72 на пар минута до краја меча погодио две тројке које су одвеле Игокеу на, како се на крају испоставило, недостижну предност. На семафору је после 40 минута игре стајало 87:81 за Игокеу. Од тада су се Звезда и Игокеа међусобно састајали још пет пута и Звезда је све те мечеве добила.

Током лета руководство Игокее је као циљ клуба поставило борбу за горњу половину табеле. У складу са тим доведен је искусан тренер Ненад Трајковић а тим је попуњен искусним абалигашким играчима и тројицом америчких кошаркаша. Један од њих је због проблема са повредом напустио тим после првог кола (Орландо Џонсон) а Треј Кели и Џими Гевин су и даље у ростеру.

Најбољи играч Игокее на почетку сезоне је Томислав Зубчић. У просеку проводи на терену 28 минута и за то време постиже 28 поена уз чак 55% у шуту за три. У рекету су поред Зубчића главне узданице Сава Лешић и Роберт Рикић. Спољну линију поред већ поменуте двојице Американаца кроз нешто већу минутажу носе Филип Адамовић, Домен Лорбек и Вук Радивојевић. Тренер Трајковић користи широку ротацију где 10 до 12 играча добијају своје минуте на сваком мечу.

Екипа Црвене звезде је у победничком низу и меч против Игокее је лепа прилика за навијаче да испуне трибине дворане „Александар Николић“ у што већем броју и тако помогну да се победнички низ продужи а екипа у победничком расположењу испрати на пут у Италију и гостовање Бреши у оквиру Еврокупа.

Црвена звезда – Игокеа

Субота 20.10.2018. почетак у 21:00

Дворана „Александар Николић“

Повезане вести

Leave a Comment