Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак наших репрезентативаца

Репрезентативна пауза је и званично завршена, па одређени наши фудбалери опет могу да се ставе на располагање тренеру Владану Милојевићу.

За неке је претходних 10 дана било прилика да се мало освеже и додатно припреме за предстојеће изазове, а за друге да бране боје својих земаља. Врло активан био је Милан Родић.

Наш леви бек је ову страну одбране репрезентације Србије покривао у Лиги нација. Одиграо је цео меч на гостовању Црној Гори и изнудио пенал за вођство, док је против Румуније у Букурешту на терену био до 76. минута.

Наш борбени везиста Бранко Јовичић је на гостовању у Подгорици дебитовао у дресу „орлова“, пошто је ушао у игру од 77. минута и започео је акцију код другог поготка.

За репрезентацију Црне Горе је Филип Стојковић против Србије одиграо прво полувреме, док је против Литваније замењен у 87. минуту.

Талентовани леви бек Алекса Терзић прославио је са младом репрезентацијом Србије пласман на Европско првенство 2019. године. Против Аустрије је седео на клупи, а у ремију са Јерменијом одиграо је целу утакмицу.

Голгетер Ел Фарду Бен био је јунак Коморских Острва. Убојити нападач је са два поготка донео бод својој репрезентацији против Марока, у квалификацијама за Куп афричких нација. Ричмонд Боаћи није играо за Гану, пошто су мечеви његове домовине у истом такмичењу отказани.

Звездин штопер Милош Дегенек је био позван у репрезентацију Аустралије, али није уписао минуте у пријатељском сусрету са селекцијом Кувајта.

Што се тиче омладинске селекције, голман Милош Гордић бранио је у ремију са Русијом, док је везиста Жељко Гаврић, који игра за Графичар, на терену био до 71. минута.

У другој пријатељској провери са истим ривалом, у склопу припрема за квалификације за Европско првенство, играо је трио из Графичара. Дамјан Даничић је цео меч провео на терену, Радивој Босић је одиграо прво полувреме, док је Гаврић замењен у 60. минуту.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment