Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновије

Црвено-бели петак

Петак 19. октобар биће обојен у црвено-бело. Тог дана неколико клубова нашег Спортског друштва имаће своје такмичарске обавезе.

– Хокејашки клуб Црвена звезда:

Црвено-бели оклопници у петак стартују у „Б“ групи Континентал купа. Такмичење се одржава у италијанском граду Ренона. У конкуренцији домећег Ритнер Баума, мађарског МАЦ Ујбуде из Будимпеште и словеначке екипе Акрони Јесенице, наши хокејаши немају било какав императив, али свакако сви у клубу желе да потврде добре резултате који су остварени у досадашњој ИХЛ лиги. Први противник биће будимпештански састав МАЦ Ујбуда који наступа у словачкој Типспорт лиги. Након 15 одиграних мечева заузимају 10. позицију у лиги од 13 клубова са укупно 14 освојених бодова. У последњој лигашкој утакмици на домаћем леду савладали су словачки Попрад резултатом 3:2

Континентал куп, 1. коло:
МАЦ Ујбуда Будимпешта – Црвена звезда
Петак 19. октобар, 16 часова

– Одбојкашки клуб Црвена звезда:

Одбојкаши Црвене звезде су у среду 17. октобра остварили веома важну победу у „Дудовој шуми“. Резултатом 3:1 савладан је суботички Спартак и тиме је задржана ллидерска позиција на табели БПШ Супер лиге Србије. У наредном сусрету наше одбојкаше очекује највећи српски одбојкашки дерби. У Београд стиже званични шампион екипа Војводине НС семе. И Новосађани су у среду имали утакмицу, али су играли реванш меч 1. кола квалификација Лиге шампиона. Успешно су новосадски црвено-бели прескочили препреку звану Младост Загреб и свакако на дерби у Београд долазе потпуно мотивисани. За разлику од наших одбојкаша који су савладали све првенствене препреке, Војводина је у домаћем шампионату изненађујуће поражена од Партизана и бог тога имаће одређену дозу императива да не испусте бодове и против Црвене звезде.

БПШ Супер лига Србије, 5. коло:
Црвена звезда – Војводина НС семе Нови Сад
Петак 19. октобар, 18 часова

– Рукоменти клуб Црвена звезда:

Рукометаши Црвене звезде у петак играју меч 5. кола Супер рукометне лиге Србије. На дуел пуленима Ненада Перуничића долази екипа Мокре Горе из Зубиног Потока која након четири одиграна сусрета заузима 4. позицију на табели са пет освојених бодова. Са друге стране наши рукометаши након солидног првенственог старта у којем су ремизирали са Кикиндом и савладали Спартак Војпут у Суботици, налазе се у серији пораза (Динамо Панчево и Металопластика) и са свега три бода заузимају разочаравајућу 10. позицију на табели. Тренутно неуспешнији од наших рукометаша су само Рудар из Костолца и Слога из Пожеге. Из свега тога јасно је да се победа у предстојећем мечу намеће као обавезна.

Супер рукометна лига Србије, 5. коло:
Црвена звезда – Мокра Гора Зубин Поток
Петак 19. октобар, 19:30 часова

– Женски одбојкашки клуб Црвена звезда:

Одбојкашице Црвене звезде коначно ће започети првенствене борбе. Због учешћа наше националне селекције на Светском првенству у Јапану и учешћа тренера ЖОК Црвена звезда у репрезентацији, прва четири сусрета Црвене звезде у националном првенству су одложена. Недавно су црвено-беле девојке успешно пребродиле првог противника у националном купу победивши екипу београдског Радничког, а на мегда нашим девојкама излази екипа Уба. Убљанке су у претходних пет сезона направиле изузетан резултат. У сезони 2013/14 биле су учеснице Регионалне мачванско-колубарске лиге, а сада су чланице елитног ранга. У претходна четири првенствена меча оствариле су половичан учинак. Савладале су Спартак у Суботици (3:1) и Клек МД Зрењанин (3:0) на домаћем терену, а поражене су од Јединства у Старој Пазови (0:3) и Железничара из Лајковца (0:3) на домаћем паркету. За очекивати је да ће црвено-беле девојке првенство започети тријумфом.

БПШ Супер лига Србије за одбојкашице, 5. коло:
ЖОК Црвена звезда : Уб
Петак 19. октобар, 20:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment