Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Лесор: „И даље се сећам промашаја у Подгорици“

Претходне сезоне Матијас Лесор је као један од најперспективнијих француских, али и европских центара стигао у редове Црвене звезде. Раскош свог талента и јесте у неким сусретима показао, али како је сезона одмицала и како резултати нису били онакви какве су сви очекивали и Лесор је падао у апатију. Један промашај у финалној серији регионалне АБА лиге у Подгорици као да га је потпуно пореметио и до краја такмичарске сезоне много више времена је проводио на клупи него на паркету. Све то је сасвим очекивано довело до раскида сарадње и Лесор је срећу пореажио на неком другом месту.

Лесор је са својом новим клубом Уникахом поново гостовао у региону. У оквиру 3. кола Еврокупа његов садашњи клуб гостовао је у Бару екипи Морнара, а Лесор се у разоговру са новинарима „Спорт клуба“ подсетио времена проведеног у Београду, као и подгоричког детаља који је обележио претходну сезону.

– „Одлично се сећам промашаја против Будућности. То једноставно не можете да заборавите. Имао сам прилику да донесем победу Црвеној звезди, одреаговао сам по мало неспретно и лопта није ушла у кош. Звезда је остала без Евролиге, а титула коју смо касније освојили ме није много утешила, као ни навијаче. Нисам имао проблема, нико ми ништа није рекао због тог промашаја јер се такве ствари у спорту дешавају, али мени је било јако тешко и даље ми је тешко када се сетим тог момента. Имао сам прилику да донесем злата вредне поене, да будем јунак. Уместо тога постао сам трагичар. Знам и свестан сам да се и даље прича и пише о том промашају, али сам исто тако свестан да је то све спорт и дда живот једноставно иде даље. Понављам, жао ми је што нисам погодио и што Звезда не игра Евролигу ове сезоне, али то сада не могу да променим.“

Повезане вести

Leave a Comment