Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Куп Србије: Рутински кроз Врање

У заосталом мечу 1. кола Купа Србије фудбалери Црвене звезде рутински су у Врању стигли до победе и пласмана у осмину финала најмасовнијег такмичења.

Динамо Врање – Црвена звезда 0:2 (0:1)
(0:1 – Н. Стојиљковић 15`, 0:2 – Д. Јовељић 61`)

По први пут у историји у званичном сусрету црвено-бели су гостовали на левој обали Јужне Мораве и у предивном амбијенту стадиона „ЈУМКО“ стигли до рутинске победе.

Од самог старта било је видљиво да је и овај комбиновани састав Црвене звезде далеко квалитетнији од домаћина. Већ у 3. минуту тресла се мрежа домаћег голмана, али је погодак Срнића поништен због офсајд позиције. Играп се 15. минут када је Срнић благовремено упослио Хајдина на левом крилу, уследио је благовремени центаршут, а Стојиљковић је између двојице играча у жутим дресевима био најсналажљивији и лопта је завршила иза леђа домаћег голмана Ђурића.

Након поготка ситуација на терену се још више умирила. Наши фудбалери су у потпуности доминирали, покушавали су да дуплирају предност, али домаћин се зналачки бранио. До краја првог дела игре треба напоменути да се мрежа Врањанаца још једном тресла, али је гол Јовељића поништен због офсајда.

Наставак игре није донео промену ситуације на терену. Уласком Вељка Симића уместо стрелца Стојиљковића, наш везни ред је још више добио на креативности и брзини. Управо је Симић био креатор ситуације у 61. минуту након које је предност црвено-белих дуплирана. Благовремено је по земљи центрирао са десног крила, а Јовељић је само подметнуо ногу и матирао Ђурича за испоставиће се коначних 2:0.

До краја сусрета наши фудбалери су могли да постигну још који погодак, али чинило се да су задовољни оствареним и да нису желели да претерано форсирају јер су свесни свих обавеза које наш клуб има у наредном периоду.

Домаћин се трудио колико је мога, бранио се све време, али је био потпуно безопасан у нападу. Изузев једног покушаја Сураке након којег је Срђан Бабић зарадио и јавну опомену ништа значајније нису учинили пред голом Поповића.

Овом победом наши фудбалери су се пласирали у осмину финала Купа Србије у које су већ раније пласман обезбедили Партизан Београд, Земун, Младост Лучани, ТСЦ Бачка Топола, Чукарички, Спартак ЖК Суботица, Радник Сурдулица, Синђелић Београд, Јавор-Матис Ивањица, Борац Чачак, Будућност Добановци, Мачва Шабац, Раднички Ниш, Војводина Нови Сад и Напредак Крушевац.

Динамо – Црвена звезда 0:2 (0:1)
Стрелац: 0:1 – Н. Стојиљковић у 15, 0:2 – Д. Јовељић у 61. минуту.
Стадион: „ПК Јумко у Врању“. Гледалаца: око 4.000.
Судија: Новак Симовић.
Жути картон: Н. Стевановић, М. Стевановић (Динамо), Бабић (Динамо).
ДИНАМО: У. Ђурић, Сурака, Станојевић, Пропадало, Јовановић, Ратковић (од 35. Радивојевић), Н. Стевановић, Јокић (од 57. Вешковац), Станковић, Гашић, М. Стевановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Јовичић, Чаушић, Срнић, Јовељић (од 67. Јевтовић), Ебисилио (од 75. Мелег), Стојиљковић (од 46. Симић).

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 окт 17, 2018 at 17:53

OSIM PROLASKA SVE OSTALO JE ZA ZABORAV…OČAJNA IGRA PROTIV UBEDLJIVO NAJGORE EKIPE U LIGI,ČUVANJE REZULTATA ??? MILOJEVIĆ OČAJNO VODI EKIPU,IMAMO TRI PUTA BOLJE IGRAČE OD CELE LIGE ZAJEDNO A IGRAMO OVAKO JADNO I KUKAVIČKI …U DECEMBRU OBAVEZNO PRODATI SRNIĆA,SUMAILU,BABIĆA,JOVIČIĆA,ČAUŠIĆA,MELEGA …EBISILIO JE I DALJE NEPOZNANICA,MOŽE LI NEKO DA MI KAŽE JELI ON NESPREMAN ILI IGRA POVREĐEN ILI I JEDNO I DRUGO ? UOPŠTE NE UIGRAVAMO NAJJAČI TIM,SVE SE SVODI NA PUKO OTALJAVANJE I MUČENJE,OTEZANJE ,ČUVANJE REZULTATA,KAO DA SMO MI DINAMO IZ VRANJA…OVO JE ZA SVAKU KRITIKU,ZVEZDA NIKADA OVAKO LOŠE NIJE IGRALA I VREME JE DA NEKO POVEDE RAČUNA O TOME

Reply

Leave a Comment