Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Некадашњи Звездин нападач на Малти

Фебруара 2015. године Петар Орландић је у редове Црвене звезде стигао из Зете из Голубоваца са епитетом најбољег стрелца црногорског шампионата у сезони 2013/14, где је на 16 утакмица био стрелац 12 погодака.

Солидне партије пружао је у црвено-белом дресу током првог шестомесечног боравка на нашем највећем стадиону. Иако није често био стартер у екипи тренера Лалатовића, а у конкуренцији Луке Јовића и Џишуе Паркера, Орландић је на 13 мечева био стрелац пет погодака. Наредне сезоне доласком Хуга Виеира још мање прилике је имао да игра, као и у трећој сезони у црвено-белом дресу када се ипак изборио за 11 првенствених наступа током којих је био стрелац шест погодака.

По окончању сезоне 2016/17 Орландић напушта Црвену звезду и прелази у португалску Униао Мадеиру. Ни у Португалу се није много наиграо па срећу тражи у другој кинеској лиги у екипи Синкјанга. Након свега пет мечева у кинеској екипи одлучио се за повратак у Европу и потписао је једногодишњи уговор са екипом Биркиркаре са Мелте.

Екипа Биркиркаре тренутно у шампионату Малте заузима средину табел са половичним учинком. У шест одиграних првенствених кола остварили су три победе и исто толико пораза.

Повезане вести

Leave a Comment