Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Куп Србије: Динамо Врање – Црвена звезда

Среда 17. октобар биће радна за наше фудбалере. Црвено-бели играју заостали сусрет 1. кола Купа Србије, а нова куп одисеја започиње у Врању.

Фудбалери Црвене звезде по први пут у својој историји на званичној утакмици гостују у центру Пчињског округа и за очекивати је да се на стадиону „ЈУМКО“ очекује велика фешта. Претходне сезоне Врањанци су остварили највећи успех у историји клуба пласманом у елитни ранг српског фудбала, а управо та историјска сезона за клуб са леве обале Јужне Мораве започела је дуелом против нашег клуба. Тог 11. октобра 2017. године жуто-плави су први пут у својој историји гостовали на стадиону „Рајко Митић“ и у 1. колу Купа Србије за сезону 2017/18 претрпели убедљив пораз резултатом 0:5. Наш тим је наступио у саставу М. Борјан, М. Гобељић, В. Савић, А. Фримпонг, Д. Анђелковић, У. Рачић (Ф. Баиновић), И. Илић, Р. М. Рикардињо (Н. Милијаш), С. Срнић, Л. Аџић (Ф. Стојковић), А. Пешић, а меч је обележио Лука Аџић који је био троструки стрелац. Поред њега у листу стрелаца уписали су се Александар Пешић и Славољуб Срнић.

У актуелној сезони две екипе су се већ састале у оквиру Супер лиге Србије, а црвено-бели су на нашем највећем стадиону остварили још једну убедљиву победу. Головима Јованчића, Јовељића и Јевтовића Црвена звезда је славила резултатом 3:0.

Предстојећи дуел има велики значај за наш клуб како би се са успехом кренуло такмичење у којем још од 2012. године не знамо за трофеј. Црвена звезда је до последњег куп трофеја стигла на стадиону „Младост“ у Крушевцу 16. маја 2012. године када је екипа коју је са клупе предводио Роберт Просинечки савладала у финалном мечу екипу чачанског Борца резултатом 2:0 головима Евандра и Борхе.

Од тада па до данас наш клуб је оствариовао разочаравајуће резултате у најмасовнијем такмичењу нашег фудбала:
2012/13 – четвртфинале: Црвена звезда – ОФК Београд 1:3
2013/14 – четвртфинале: Црвена звезда – Војводина 1:3
2014/15 – осмина финала: Рад – Црвена звезда 1:0
2015/16 – осмина финала: Црвена звезда – Борац Чачак 1:5
2016/17 – финале: Партизан – Црвена звезда 1:0
2017/18 – четвртфинале: Мачва Шабац – Црвена звезда 0:0-5:4

У овом моменту тешко је и предпоставити у ком ће саставу наш тим наступити. Јасно је да услед репрезентативних обавеза неколицина стандардних првотимаца неће наступити у овом сусрету, али је сасвим јасно да без обзира ко истрчки на терен стадиона у Врању има обавезу да да све од себе и донесе нашем клубу први овосезонски куп тријумф.

Куп Србије, 1. коло
Стадион: „ЈУМКО“ (капаците: 5.000; 1.005 седећим места)
Датум: среда 17. октобар 2018. г.
Почетак: 14 часова
Динамо Врање – Црвена звезда
Пројектовани састав ФК Црвена звезда: М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, С. Хајдин, Д. Јованчић, Н. Крстичић, Л. Ебисилио, Џ. Кафу, М. Јевтовић, М. Павков. Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

Leave a Comment