Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Вучетић – Одлично се носимо са умором

Стигли смо до половине првог дела сезоне у Суперлиги Србије, а наши фудбалери су већ одиграли 21 утакмицу. Изузетне психичке и физичке напоре наши фудбалери су одлично издржали, захваљујући доброј припреми.

– Играчи су имали три слободна дана, а потом је уследио дупли програм. Имали смо по два тренинга на дан који су били посвећени уводу у рад. Уследила је хуманитарна утакмица у суботу. Одморили смо се у недељу и сада смо наставили са припремом за утакмицу у Купу против Динама. Чекају нас одмах потом првенство и утакмица Лиге шампиона за само седам дана. Поново се враћамо у ритам играња утакмица на три дана – отпочео је разговор Иван Вучетић, кондициони тренер у стручном штабу Црвене звезде и наставио:

– Сада имамо доста скраћен микроциклус, с обзиром на то да играмо утакмице на свака три или четири дана. Добра ствар је да имамо велики број играча у такмичарском погону. Тренер Милојевић се са стручним штабом труди да пружи шансу сваком фудбалеру, да их ротирамо и да освежимо оне који су под највећим напорима кад год је то могуће. Међутим, играчи који су понели највећи терет у току квалификација за Лигу шампиона чак и када су репрезентативне паузе углавном имају обавезе у својим националним тимовима. Зато смо приморани да у току првенства њима дамо мало одушка и врло често наступамо у различитим поставама.

Припреме утакмица на три фронта изискују много напорног рада и планирања.

– Што се тиче физичке припреме у зависности од утакмице радимо сваки пут другачије јер увек имамо план које играче треба освежити, а који ће играти. У тактичком смислу је наравно та разлика још већа. Све то нам не пада нам тешко, то је наше задовољство. Можда са стране изгледа напорно да се тако велики број утакмица припреми и одигра у тако кратком временском периоду, али то је наше задовољство јер  смо од почетка желели да се боримо на три фронта.

Играчи неретко проводе време са тренером Вучетићем у теретани.

– Практикујемо такав програм да се пре изласка на терену посветимо индивидуалним тренинзима. Углавном редимо у теретани сат времена пре почетка тренинга, како бисмо на терену били фокусирани на оне ствари које главни тренер ставља пред играче, углавном на техничко-тактичке елементе. У теретани су најредовнији Симић, Бабић, Дегенек и Сумаила.

Умор не представља проблем нашим играчима да се потпуно посвете извршавању сваког задатка који пред њих постави наш стручни штаб.

– Наравно да се играчи некада пожале на умор, то је људски, али умор је саставни део нашег посла. У врхунском фудбалу не постоји идеално стање играча, умор је увек присутан, али ми морамо да се изборимо са њим – поручио је Вучетић.

Повезане вести

Leave a Comment