Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Некадашњи тренер Звезде преузео Венецију

Један од најомиљенијих страних тренера у историји ФК Црвена звезда, Валтер Зенга налази се на почетку новог поглавља у својој тренерској каријери.

Након „шефовања“ у екипи Кротонеа, Зенга је постао нови тренер италијанске Венеције наследивши на клупи Стефана Векија. Екипа Венеције, која наступа у италијанској Серији Б, тенутно заузима 16 позицију са свега шест бодова из исто толико одиграних сусрета, а у последњих пет лигашких мечева остварили су свега један реми уз четири пораза. Превасходна обавеза бившег шефа црвено-белих биће опстанак у другом рангу италијанског фудбала, а прву прилику за бодове Зенга ће имати наредног викенда када Венеција дочекује екипу Вероне.

Валтер Зенга је у редове Црвене звезде дошао из букурештанске Стеауе пред почетак сезоне 2005/06. Са црвено-белим је у тадашњој државној заједници Србија и Црна Гора освојио дуплу круну, а остао је упамћен по дуелу последњег кола групе „Е“ Лиге купа УЕФА, када је наш клуб у борби за европско пролеће након вођства у Стразбуру од 2:0 у финишу меча прокоцкао велику предност и дозволио да са коначних 2:2 остане без Европе.

Након Црвене звезде Валтер Зенга је као тренер предводио екипе Газијантепа, Ал-Аина, Динама из Букурешта, Катаније, Палерма, Ал-Насера, Ал Џазире, Сампдорије, А.-Шаба, Вулверхемптона и Кротонеа.

Повезане вести

Leave a Comment