Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда сигурна против Крке

У трећем колу регионалне лиге Црвена звезда је угостила екипу Крке из Новог Места. После изједначеног почетка меча при резултату 7:7 уследила је серија играча Звезде од 10:0 и прва двоцифрена предност. Звезда је добром одбраном и сигурном игром у нападу стечену разлику рутински одржавала и резултат је на крају прве четвртине износио 29:17. Једини проблем за Звезду у том периоду игре је трећа лична грешка Цирбеса после девет минута на терену.

Сигурна игра Звезде почетком друге четвртине допринела је томе да разлика после неколико минута оде на максималних +18. Треба истаћи да је тренер Милан Томић током првог полувремена користио свих 12 играча а оно што посебно треба да радује све звездаше је повратак Дејана Давидовца на паркет после повреде зарађене летос на припремама. Крајем четврине долази до малог пада у игри Звезде и на полувреме се одлази са резултатом 46:32. Рутинско полувреме Црвене звезде где се као једине мане могу истаћи шут за три (1/6 тј. 16,7%) и шест офанзивних скокова Крке.

Нешто ангажованији почетак Крке у другом полувремену. После неких 4 минута игре разлика пада на девет поена. Додатни проблем за Звезду су четврте личне грешке Лазића и Цирбеса. Међутим уследила је реакција кошаркаша Звезде. Серијом од 7:0  резултат се враћа на ону разлику са полувремена. Тачку на трећу четвртину својим кошем пар секунди пре њеног краја ставља Душан Ристић. После 30 минута резултат је 66:51.

Ристић лепо користи своје минуте и почетком последње четвртине. Његовим кошем на 7,5 минута до краја разлика расте на до тада највећих 20 поена. Тренер Томић је искористио прилику да нешто већу минутажу да играчима који су мало мање играли у досадашњем делу сезоне и меч је рутински приведен крају.

После 40 минута на семафору је стајало 80:66. Трећа победа Звезде у АБА лиги.

Рачунајући и припремни период тринаеста узастопна победа Милан Томића на клупи Црвене звезде. Још увек без пораза. Највећи бенефит овог меча је чињеница да је  прилику добило свих 12 играча као и то што су играчи који су до сада мање играли добили (и оправдали) нешто већу минутажу. Радује и повратак Дејана Давидовца на терен. Следи Еврокуп и Андора у уторак. Лепа прилика за још једну добру партију и још једну победу.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 10, Човић 3, Перпероглу 6, Давидовац 4, Ненадић 4, Лазић 7, Фаје 9, Берон 13, Ристић 10, Симанић 5, Цирбес 6, Оџо 3.

КРКА: Махкович 3, Јанчар 1, Маринели 15, Шкедељ 8, Осолник 2, Стипаничев, Цинац 5, Ђапа 5, Фифолт 3, Балажич 4, Лалић 10, Лапорник 10.

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE окт 13, 2018 at 23:46

lepa i lagana pobeda..idemo dalje

Reply
Србин са Космета окт 13, 2018 at 21:43

Без много напрезања!
Одрађено рутински!

Reply

Leave a Comment