Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

АБА лига 3. коло: Црвена звезда – Крка Ново Место

Након успешно преброђена два тешка гостовања у Подгорици и Монте Карлу, црвено-бели кошаркаши се враћају кући где ће у суботу 13. октобра у дворани „Александар Николић“ дочекати екипу словеначке Крке из Новог Места.

Седмоструки словеначки шампион се након годину дана одсуства из регионалне елите, кроз АБА2 лигу вратио на главну сцену и већ на старту шампионата показао је да му домети нису базирани само на борби за опстанак у лиги. Иако су у 1. колу очекивано убедљиво поражени у Подгорици (64:86), већ у наредној рунди су доказали да гостовања у Новом Месту нити једном фавориту нису, нити ће бити лагана за било ког фаворита. Тако су у претходном колу славили над фаворизованим Морнаром 80:76.

Црвена звезда и Крка су до сада одиграли 20 званичних мечева. До формирања регионалне кошаркашке лиге нису имали прилике да одмере снаге, а први пут су се састали у оквиру Гудјер лиге за сезону 2002/03. Први међусобни дуел је одигран у Београду, а наша екипа предвођена Милком Бјелицом, Златком Болићем, Миланом Дозетом, Гораном Јеретином, Скунијем Пеном, Обином Екезијем,…, изненађујуће је претрпела убедљив пораз 65:84. Још једном су кошаркаши из Новог Места изненадили у Београду. Било је то у вероватно и најтежој сезони у историји нашег клуба 2010/11 и тада је Крка савладала у „Пиониру“ екупу тренера Михајла Увалина резултатом 79:77.

Статистички гледамо у 10 одиграних мечева у Београду Црвена звезда је славила осам пута, док је скор у дворани „Леон Штукељ“ седам победа нашег тима уз три пораза. Последњи дуел две екипе одигран је у Београду 15. јануара 2017. године, а екипа тадашњег тренера Дејана Радоњића је славила резултатом 79:62. Гледајући ростер наше екипе која је тада остварила победу, у предстојећем дуелу на мегдан Крки поново ће изаћи Огњен Добрић, Бориша Симанић као и капитен Бранко Лазић.

Утакмица против Крке добра је прилика да наши навијачи добро испуне трибине дворане „Александар Николић“ и помогну нашим момцима да остваре нову осму узастопну победу од старта сезоне у свим такмичењима.

– АБА лига 3. коло:
Црвена звезда мтс – Крка Ново Место
Субота 13. октобар
Почетак у 17 часова
Дворана „Александар Николић“

Повезане вести

Leave a Comment