Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Чаушић: Чврста борба на три фронта

Радно је било овог јутра на помоћном терену Маракане. Наши фудбалери, после неколико дана одмора, наставили су са тренинзима јер их већ за седам дана, 17. октобра, очекује прва утакмица у Купу Србије.

Изузетно нам је пријала пауза, нисмо имали ниједан слободан дан у последњих месец дана. Тежак период је иза нас, од претходне репрезентативне паузе одиграли смо девет утакмица. На нашу срећу, имамо велики играчки кадар, мењамо се на терену и не осећа се умор у нашој игри. Забележили смо добре резултате, наставили смо низ без пораза у првенству, одморили се и сада се окрећемо наредним обавезама. На тренинзима који нам предстоје додатно ћемо увежбати неке шаблоне на којима наш стручни штаб инсистира – рекао је Чаушић и наставио:

Звезди је битно да на свим фронтовима игра одлично и да прођемо што даље у свим такмичењима. Дупла круна је нешто што сви прижељкујемо и зато ћемо отићи у Сурдулицу спремни да победимо екипу Динама и да прођемо даље. Битна нам је утакмица, пођеднако као и свака. Зато ћемо максимално предано да се припремимо за утакмицу у Купу.

Звездин везиста на мечу са Наполијем поставио је рекорд у нашој екипи по броју претрчаних метара. Чаушић је са 12.300 претрчаних метара заузео треће место у читавом првом колу Лиге шампиона.

То није ништа ново за мене, и у Русији и у Шпанији сам углавном био играч који на терену највише претрчи. Играм на таквој позицији где треба да се одради много задатака и у дефанзиви и у офанзиви, тако да морам доста да трчим. Задовољан сам, физички сам добро припремљен, недостаје ми још само мало да се додатно уиграм са екипом и да разумевање на терену доведемо до савршенства. На мени је да дам свој максимум, да будем потпуно спреман и да искористим сваку прилику која ми се пружи.

Звездином детету посебно значи подршка коју наши првотимци имају на свакој утакмици.

Имамо велику подршку и заиста је прелепо играти у Црвеној звезди. Ово је клуб у којем сам поникао, који много волим и уживам у сваком тренутку и на терену и ван њега – поручио је Чаушић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment